Megérkezett a kínai elnök Budapestre – videó

Megérkezett a kínai elnök Budapestre – videó

Este kilenc óra előtt megérkezett Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Párizs és Belgrád után érkezett szerda este Budapestre Hszi Csin-ping kínai elnök. Hivatalos programja csütörtökön kezdődik, Sulyok Tamás köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyal majd. A megbeszélések középpontjában a gazdasági kapcsolatok további erősítése lesz.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/318111011320656/&show_text=false&width=560&t=0

Hírdetés

A látogatás során várhatóan mintegy másfél tucat megállapodást írnak alá. Kiemelkedő jelentősége van az egyiknek, amely az Egy övezet, egy út kínai programhoz kapcsolódó esetleges magyarországi infrastrukturális fejlesztéseket tartalmazza, amelyek között vasúti, közúti és energetikai – nukleáris együttműködési – projektek is lesznek.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/1199765111185812/&show_text=false&width=560&t=0

Hszi Csin-ping érkezése is történelmi jelentőségű, mert kínai államfő utoljára húsz évvel ezelőtt, 2004-ben járt Magyarországon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »