Kassán az idén nem lesz karácsonyi vásár, de jégpálya nyílik

Kassán az idén nem lesz karácsonyi vásár, de jégpálya nyílik

Az idén nem rendeznek karácsonyi vásárt Kassán, s a vásárt hagyományosan kísérő kulturális rendezvényeket sem tartják meg az Immaculata-szoborcsoportnál. Ugyanakkor péntektől jégpálya várja a városi parkban a korcsolyázni vágyókat.

A város vezetésének tájékoztatása szerint a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ KE) szakemberei a jelenleg hatályos járványügyi intézkedések mellett nem látnak lehetőséget a karácsonyi vásár megtartására, még korlátozott körülmények között sem. Ezen az sem változtatott, hogy a kormány keddi döntése értelmében péntektől csak 20.00 és 5.00 óra között lesznek érvényben kijárási korlátozások, ugyanis ez nem vonatkozik a tömegrendezvényekre. A város vezetése a döntésről tájékoztatja azokat az árusokat, akik a karácsonyi vásárban árulták volna portékáikat.

Hírdetés

Az, hogy az újévi ünnepségeket megtartják-e, egyelőre kérdéses. A város előkészítette programját, művészek fellépésével és tűzzsonglőrökkel. Amennyiben addig enyhülnek a járványügyi intézkedések, korlátozások mellett megtartanák a rendezvényt. „A végleges döntés a következő napok során születik meg annak függvényében, milyen járványügyi rendelkezések lesznek érvényben az év végén, illetve milyen rendeleteket hoz a közegészségügyi hivatal” – közölte a magisztrátus.

Jégpálya nyílik a városi parkban

Bár a karácsonyi vásár elmarad, a regionális közegészségügyi hivatal jóváhagyta a TEHO városi vállalat kérvényét, hogy mobil jégpályát üzemeltessen a kassai városi parkban. A jégpálya péntektől várja a korcsolyázókat, az ünnepélyes megnyitót 17.00 órakor tartják. Pontosan 24 órával később hokimeccset rendeznek a pályán, a kassai jégkorongcsapat, a HC Košice a Hockey Liba Academy csapatával mérkőzik meg. A járványügyi előírások értelmében a jégpálya OP rezsimben működik majd, egyszerre legfeljebb 32-en tartózkodhatnak a jégen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »