Karácsony Gergely már a Deutsche Welle elől is menekül

Karácsony Gergely már a Deutsche Welle elől is menekül

A német külföldi „közszolgálati” csatorna, a Deutsche Welle riportere angolul próbálta kérdezni Karácsony Gergelyt a szombati baloldali hisztériakeltésről, de a főpolgármester vélhetően a kérdést sem értette, így nem válaszolt az újságírónak. Később Karácsony a Pesti TV egyik munkatársát kezdte sértegetni, aki felajánlotta neki, hogy fordít. Az esetről kifejtette a véleményét Dömötör Csaba államtitkár is.

A Pesti TV egyik munkatársa, Bohár Dániel a közösségi oldalán megosztott egy videót, amely alapján a szombati ellenzéki hisztériakeltés után odament Karácsony Gergelyhez, a német külföldi „közszolgálati” csatorna, a Deutsche Welle (DW) riporterének a társaságában. A DE riportere angol nyelven megkérdezte karácsonytól, hogy mi volt a fő oka a demonstrációnak, a baloldali politikus erre bambán mosolygott, mint aki láthatóan nem érti a kérdést.

Hírdetés

Erre egy nő – akit vélhetően Karácsony a mi adóforintjainkból fizet – azt válaszolta angolul a DW kérdésére, hogy a témáról hétfőn tartanak egy nemzetközi sajtótájékoztatót. Az nem derült ki, hogy ki tartja a sajtótájékoztatót, azt sem, hogy milyen nyelven. Bohár Dániel ezt követően felajánlotta, hogy Karácsony válaszait angolra és németre is lefordítaná, de a főpolgármester továbbra sem válaszolt a DW kérdésére.

Végezetül a Pesti TV munkatársa próbált meg – magyarul – kérdezni karácsonytól, amire a baloldali politikus válasz helyett sértegetni kezdte Bohár Dánielt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba a közösségi oldalán a következőképpen kommentálta Karácsony „válaszát”: Ha a szavak és tettek közötti különbség tudna kiabálni, most sokaknak kellene befogniuk a fülüket.

A videóban szereplő főpolgármester korábban arról beszélt, hogy olyan országról álmodik, ahol a politikusok válaszolnak az újságírók kérdéseire. Ez az éles gyakorlatban esetében annyit jelent, hogy sértegeti az újságírót, majd egy sziasztok<sziasztokot<sziasztok-ot odadobva bepattan a szolgálati autóba. A Deutsche Welle újságírója ennyit sem érdemelt, igaz, ő angolul kérdezett volna. Szomorú ez – zárta bejegyzését az államtitkár.</sziasztokot<sziasztok


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »