Karácsony Gergely bebubizott – fotók

Karácsony Gergely bebubizott – fotók

Készülnek az új budapesti közbringák.

Karácsony előtt egy nappal írták alá a Budapesti Közlekedési Központ és a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezetői a Mol Bubi megújításáról és üzemeltetéséről szóló szerződést, és az erről szóló hírekből már kiderült egy s más az új közbringarendszerről.

Karácsony Gergely főpolgármester most a Facebookra feltöltött bejegyzése tanúsága szerint megtekintette az új kerékpárok készítését a csepeli gyárban, sőt ki is próbált egyet.

Hírdetés

Közösségi oldalán azt írta, a járvány ideje óta egyre többen pattannak biciklire Budapesten, nekik is szól a tavasszal már modernebb formában elinduló új közbringarendszer. „Az új kerékpárok 3,1 kilogrammal lesznek könnyebbek, defekttűrő, fújt gumikkal felszerelve, ami gyorsabb haladást biztosít, illetve több praktikus funkcióval rendelkeznek, mint például a mobiltartó, vagy a leadást megkönnyítő okoslakat” – sorolta a változásokat.

Az új kerékpárokból összesen 1200 darabot szerelnek össze Csepelen. Emellett felhasználóbarátnak ígért, új weboldal és applikáció is készül a biciklik bérléséhez.

Karácsony Gergely ígérete szerint az új járművek hamarosan már az utcákon lesznek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »