Kalifátust nyugodtan követelhetnek az iszlamisták Hamburgban, csak Izrael bírálata tilos

Kalifátust nyugodtan követelhetnek az iszlamisták Hamburgban, csak Izrael bírálata tilos

Mintegy 2300 demonstráló vett részt szombaton Hamburgban a Muslim Interaktiv nevű iszlamista szervezet megmozdulásán, amelyet a hatóságok csak szigorú feltételek és fokozott rendőri jelenlét mellett engedélyeztek.

A Németországban szélsőséges csoportként számon tartott Muslim Interaktiv április végén is szervezett Hamburgban egy megmozdulást, amelyen nagyjából ezren voltak jelen, és egy kalifátus kikiáltását szorgalmazták. Bár a demonstráció akkor békésen zajlott le, országszerte nagy felháborodást váltott ki, hogy többen "A kalifátus a megoldás" feliratú plakátokkal vonultak fel.

Hírdetés

A szombati tüntetés megtartását a hatóságok már szigorú feltételekhez kötötték, amelyeket a rendezvény elején hangosan felolvastak a résztvevőknek németül és arabul. Pénteken a rendőrség kikötötte, hogy izraeli zászlókat tilos lesz megrongálni vagy elégetni, és a felszólalók nem kérdőjelezhetik meg Izrael Állam létezéshez való jogát. Megtiltották azt is, hogy szóban, képen vagy írásban bármiféle utalást tegyenek egy kalifátus kikiáltására. A demonstrációt továbbá csak a város egy pontján engedélyezték, a résztvevők nem vonulhattak fel az utcákon.

Hamburg ist rappelvoll. Tausende radikale Muslime träumen von Kalifat und Scharia. Jetzt rächt sich die politische Verfolgung von Islamkritikern und das verschenken deutscher Staatsbürgerschaften wie Tombola Lose. Wach auf Deutschland! #Hamburg 11.05. #Kalifat #MuslimInteraktiv pic.twitter.com/7N0Zzcfy2K

— Deutscher Schäferhund (@DeutscherSchfe3) May 11, 2024

A dpa hírügynökség helyszíni jelentése szerint többségében férfiak vettek részt a tüntetésen. A hatóságok jelezték, hogy egy nagyjából százfős ellentüntetést is tartottak a városban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »