Káčer nem nyugszik. Szerinte Orbán gesztusát az események összefüggésében kell látni

Káčer nem nyugszik. Szerinte Orbán gesztusát az események összefüggésében kell látni

Az események összefüggésében kell látni Orbán Viktor magyar miniszterelnök gesztusát, aki a vasárnapi görög-magyar futballmérkőzésen Nagy-Magyarország térképét ábrázoló sálat viselt. Ezt Rastislav Káčer, a szlovák diplomácia vezetője nyilatkozta a szerdai kormányülés után. Egyúttal felidézte Magyarország és Szlovákia közös történelmét és a kulturális örökséget.

„Ha valaki ezt időnként egyszer-egyszer megteszi, akkor mosolyogva, gálánsan elnézzük. De ezt a gesztust a kialakulóban lévő és megtörtént események kontextusában érzékeljük. Ez a jéghegy csúcsa, és egy pillanat, amelyre reagálni kellett”

– mondta Káčer. Hozzátette, hogy különböző szimbólumokat különböző emberek eltérően értelmezhetnek. Egyúttal más országok negatív reakcióira is rámutatott.

A lavinát az indította el, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök olyan szurkolói sállal tűnt fel a közösségi oldalán közzétett videóban, amelyre Nagy-Magyarország sziluettjét hímezték, benne a magyar trikolórral és a jelenlegi Magyarország sziluettjével.

Hírdetés

Káčer tegnapi reakciójában kiemelte, hogy „a szlovákiai magyarok otthon vannak Szlovákiában, és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. De aminek nincs helye kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus“.

A magyargyűlölő Káčer kiakadt Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt

Káčer nemcsak Nagy-Magyarországtól és a revíziótól retteg, hanem a V4-től és a népharagtól is

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »