Jónak lenni jó! – vasárnap egész napos ünnepi műsorfolyammal zárul a közmédia jótékonysági kampánya

Jónak lenni jó! – vasárnap egész napos ünnepi műsorfolyammal zárul a közmédia jótékonysági kampánya

A koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogató, tizenkettedik jótékonysági akció több héten át tartó gyűjtésének részeként december 17-én tematikus műsorfolyamban kapcsolódnak össze a közmédia csatornái. Az e napon rendezett árverésen lehet megvásárolni a nemes ügy érdekében felajánlott különleges tárgyakat is.

Elindult a visszaszámlálás, a közmédia gyártóbázisán már minden készen áll a Jónak lenni jó! vasárnapi egész napos műsorfolyamára. A Dunán 8:30-tól Novodomszky Éva várja a nézőket, akihez folyamatosan érkeznek a vendégek: Ákos, Kossuth-díjas előadóművész, dalszerző; Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekes; a Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel, valamint 2023-ban az Év Zenekara kategóriában Petőfi Zenei Díjjal kitüntetett Ismerős arcok zenekar; Rofusz Ferenc, a Magyar Szent István-renddel és Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas rajzfilmrendező; Nagy Katica színművész; valamint a Hunor-program űrhajós jelöltjei. A nap folyamán ünnepi produkcióval készül – mások mellett – Szulák Andrea és Feke Pál, valamint a Semmelweis Kórus. A műsorfolyam részeként a nézők megismerhetik több koraszülött és veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekeket nevelő család történetét is.

A karitatív akció licitre bocsátott több mint 30 értékes tárgya december 17-én kerül kalapács alá az egész napos műsorfolyam indulásától este kilenc óráig. A tárgyak megvásárlására ajánlatot tenni kizárólag telefonon lehet, e-mail üzenetben nem. A telefonszámot a műsorkezdetkor adják meg, de ez az elérhetőség megtalálható lesz a mediaklikk.hu/jonaklennijo és a hirado.hu oldalakon is.

A felajánlások nagy mennyisége miatt idén először az érdeklődők 14 órától 21 óráig a hirado.hu Facebook-oldalán tudják követni a licitek alakulását, élőben. Az eredményhirdetés 21 óra után várható a Dunán.

Hírdetés

A kampány fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, aki személyesen tett látogatást a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, hogy tájékozódjon az ott zajló szakmai munkáról.

A karitatív akció egyik jószolgálati nagykövete Rúzsa Magdolna, Máté Péter- és négyszeres Petőfi Zenei Díjas énekes. A háromgyermekes édesanya maga is megtapasztalta, milyen fontos a koraszülöttek támogatása: hármas ikrei a terhesség 34. hetében jöttek világra.

Szintén jószolgálati nagykövetként segíti az adománygyűjtést Koltai Lajos, Kossuth-díjas rendező-operatőr. A nemzet művésze azt mondta: nagy öröm számára, hogy csatlakozhat a kezdeményezéshez, éppen akkor, amikor bemutatták a Semmelweis Ignácról készült filmjét. Örömmel állt a jó ügy mellé a Magyar Labdarúgó Szövetség  és a válogatott szövetségi kapitánya is. Marco Rossinak személyes érintettsége van: fia idő előtt jött világra.

A Semmelweis Egyetem Alapítványt telefonon küldött adomány formájában is lehet segíteni: 500 forinttal a 13600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »