Jön a harmadik Dűne film, hivatalosan is fejlesztés alatt áll

Jön a harmadik Dűne film, hivatalosan is fejlesztés alatt áll

Talán sokan egyértelműnek tekintették a harmadik film mihamarabbi elkészültét az idén februárban megjelent és nagy közönségsikert arató Dűne: Második rész című kasszasiker után, de ez egészen máig egyáltalán nem volt így. 

Dennis Villeneuve ezelőtt több ízben is úgy nyilatkozott, pihentetné kicsit ennek az Arrakis homokdűnéin játszódó, nagyszabású űroperasorozatnak a folytatását. Az előző két film hat év alatt készült el és a rendező rengeteg energiáját felemésztette, úgy nyilatkozott, a harmadik rész elkészülte előtt valamilyen más elképzelését valósítaná meg, merthogy sok filmötlet sorakozik még a rendező palettáján.

Hírdetés

A jelek szerint azonban a Legendary Pictures-nek sikerült dűlőre (vagy inkább dűnére?) jutnia a rendezővel, bejelentették, hogy a harmadik dűne film scriptjét elkezdte fejleszteni a rendező és a stáb, az előkészítő munkálatok hivatalosan is elkezdődtek.

Ezen túl viszont Villeneuve másik vágya is sikerülni látszik, miszerint valami máshoz is hozzákezdene, mert a Dűne harmadik része mellett a Legendary Picturesnél egy másik film készülését is bejelentették: Annie Jacobsen 2024-ben Pulitzer-díjra jelölt könyvéből, a Nuclear War: A Scenario-ból készítenek filmet.

Kíváncsian várjuk, hogyan fog a stúdió és Villeneue egy ilyen regényadaptációhoz nyúlni, főleg az előző két film kaliberét tekintve, bár a film készülőben van, premierdátum egyelőre nincs, úgyhogy további kérdéseinkre egyelőre nem tudjuk, mikor kapunk választ, de bizakodhatunk, mivel Paul Atreides, a „Lisan-al-Gaib” és a fremenek szent űrháborújának elmesélése hivatalosan is folytatódni fog.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »