Jobbikos ketrecharc a maradék zsákmányért

Jobbikos ketrecharc a maradék zsákmányért

Puccskísérlet Jakab Péter pártelnökkel szemben, Jakab legfőbb bizalmasainak háttérbe szorítása, az alvó mandátumokért folytatott kenyérharc, politikai kannibalizmus jellemzi napjainkban a megcsappant támogatottságú Jobbik belső világát.Puccskísérlet Jakab Péter pártelnökkel szemben, Jakab legfőbb bizalmasainak háttérbe szorítása, az alvó mandátumokért folytatott kenyérharc, politikai kannibalizmus jellemzi napjainkban a megcsappant támogatottságú Jobbik belső világát.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke vagy kinyírja ellenfeleit, vagy megkísérli megvásárolni – ez volt nyilvánvalóan a forgatókönyv arra, hogy minden ugyanúgy működjön a párt irányításában, ahogyan Jakab elnöksége alatt történt. Ám ez a forgatókönyv, úgy tűnik, most borult, s egyfajta ketrecharccá változott – mondta lapunknak Apáti István, a Jobbik Mi Hazánkhoz igazoló egykori alelnöke a múlt heti elnökségi ülésen történtekre reagálva.

Mint a Magyar Hírlap megírta, Jakab bizalmasai, a párt alelnökei, Ander Balázs, Dudás Róbert és Magyar Zoltán Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes vezényletével fellázadtak, többségüket kihasználva módosították az elnökség működésének szervezeti szabályzatát, s elérték azt, hogy az elnök kabinetfőnöke, Molnár Enikő és Németh Zsolt informatikai vezető ne lehessen jelen az elnökségi üléseken, így ne befolyásolhassaa döntéshozatalt.

Hírdetés

A lázadás következtében az indulatok olyannyira elszabadultak, hogy az elnökségi ülésről kiabálva kirohant Molnár Enikő, akit a párt informatikai vezetője, Németh Zsolt is haladéktalanul követett. Jakab Péter egy ideig mereven maga elé bámulva a helyén maradt, majd „Ez egy puccs ellenem!” felkiáltással ő is kirohant a teremből.

Ez a fordulat azért is meglepő, mert korábban Apáti is azt vizionálta, hogy Jakab a Jobbikban meglévő két alvó mandátumot Ander Balázs alelnöknek, valamint másik legfőbb bizalmasának, Potocskáné Kőrösi Anitának fogja odaadni. Mindketten lelkes támogatói Jakabnak, s Ander arról sem volt hajlandó nyilatkozni újságíróknak, hogy mi a véleménye a szatmári szexuális terrorról, amelyen Szilágyi György korábbi alelnök élettársát próbálta megerőszakolni egy helyi politikus, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje.

Apáti szerint ez a két tartalék mandátum – amelyeket jelenleg nem jobbikos politikusok, hanem a párt alkalmazottai töltenek be – hivatott halottaiból feltámasztani azokat a politikai hullákat, akik a választáson egyéniben veszítettek, s így kiszorultak a parlamentből.

A Jobbikban az éhezők viadala azonban mostanra átcsapott politikai kannibalizmusba – fogalmazott Apáti, hozzátéve, politikai értelemben egymást kezdik el felzabálni a párt politikusai. Ennek jele, hogy a személyi kérdésekben túl nagy hatalmat birtokló mamuszos kabinetfőnököt a lázadó elnökség megpróbálja megfosztani a kiváltságaitól, a hírek szerint pedig Jakabot a frakcióvezetői posztjától is eltántorítanák. Ebben a folyamatban a baloldallal történő összesimulást legerősebben képviselő Potocskáné a legfőbb kannibál – vélekedett Apáti, hiszen jelenleg sem Potocskáné, sem Ander Balázs nem tagja a parlamenti képviselőcsoportnak. Megfogyatkozott a zsákmány, s nagy valószínűséggel a saját mandátumáért vívja ezt a ketrecharcot az elnökhelyettes a pártelnökkel szemben – tette hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »