Jobbik: Orbánék nem felhatalmazást kapnak, hanem elszámoltatást!

Jobbik: Orbánék nem felhatalmazást kapnak, hanem elszámoltatást!

A felelőtlen Orbán-kormány eljátszotta a magyarok bizalmát, ezért elfogadhatatlan, hogy újabb 90 napot kérnek a lopásra. Erre a néppárti Jobbik egyetlen szóval válaszolhatott: soha! – reagált a Jobbik sajtóközleményben miután az Országgyűlés fideszes többsége hétfőn az újabb felhatalmazást 133 igen, 55 nem és egy tartózkodás mellett szavazta meg. 

Átírt választási törvény, alaptörvényi szintre emelt lopás, az önkormányzatok – és rajtuk keresztül a településeken élők – kicsinyes büntetése és kivéreztetése, dióhéjban ennyi a summája annak a felhatalmazásnak, amit Orbán kapott legutóbb. Persze segíthetett volna a magyar munkavállalókon, hóna alá nyúlhatott volna a csőd szélére került kis- és középvállalkozóknak, a bajba jutott családoknak. Feltéve persze, ha komolyan gondolná a rábízott felelősséget, és nem a szemfényvesztésen járna az esze, amivel csak a figyelmet igyekszik elterelni a válságkezelésnek álcázott köztörvényes lopásról.

– teszi hozzá a párt, akik szerint szinte biztosra kijelenthető, hogy nincs még egy kormány Európában, amelyik a saját népe nyomorán is nyerészkedik, miközben a járványhelyzetre hivatkozva a gazdaság helyreállítására szánt pénzekből tömi ki a baráti strómanjait. Azokat, akik a közel egy éve korlátozások között élő magyarok arcába röhögnek a Budapest-Dubaj-Maldív-szigetek háromszögben cikázó kormánygépről.

Az pedig már az arcátlanság netovábbja, hogy az újabb felhatalmazással elvárná, hogy az Országgyűlés ismerje el „politikailag” az eddigi lépéseit. Magyarán az ellenzék pártjai is adják a nevüket a köztörvényes bűncselekményekhez.

Hírdetés

Közleményüket azzal zárják, hogy a „Jobbik az elmúlt év orbáni ámokfutását nemhogy nem ismeri el, de Orbán bukása után – legkésőbb 2022-ben – a magyarok felhatalmazása alapján haladéktalanul benyújtja a számlát. A válságkezelésnek álcázott fideszes közpénzlopás nem marad büntetlenül.”.

„Vádpont” lesz Orbán ellen: a kormánypárti többség 90 napra ismét megszavazta a felhatalmazási törvényt

Ahogy azt ígérték, az ellenzék nem szavazta meg az újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazást Orbán Viktor számára, egyszersmind nemet mondtak a kormányzat kisstílű húzására is, mely arra kötelezte volna az Országgyűlés egészét, hogy elismerjék a koronavírus-járvány elleni eddigi védekezés sikerességét. Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint azonban vádpontként fogalmazzák majd meg a válságkezelésnek álcázott fideszes közpénzlopást 2022 után.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »