A bajnoki címvédőhöz került a Szuperkupa (Labdarúgás)

A bajnoki címvédőhöz került a Szuperkupa (Labdarúgás)

Elrajtolt a 2024–2025. évi labdarúgó idény Romániában, csütörtökön a bajnoki címvédő FCSB és a kupagyőztes Vajdahunyadi Corvinul összecsapott a Szuperkupa döntőjében. Remekül játsszva igazolta a papírformát a bukaresti csapat, amely 3–0-ra diadalmaskodott másodosztályú riválisa felett, így 2013 után ismét Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

A Ghencea Stadionban a Vajdahunyad már a 3. percben betalálhatott volna, azonban Roger Rodrigues távoli kísérletét Andrei Vlad bravúrral hárította. Bár a Román Kupa-győztes együttes bátran játszott az első félidőben, mégis az Elias Charalambous irányította fővárosi csapat szerzett vezetést. A 21. percben Baba Alhassan lövését kiütötte Ștefan Lefter, a kipattanót viszont David Miculescu a hálóba bólintotta (1–0). A Corvinul nem sokkal később közel járt az egyenlítéshez, viszont Șergiu Buș közeli lehetőségét a bukaresti kapus szögletre mentette. Szünet után az FCSB akarata érvényesült, a bajnoki címvédő az 52. percben növelte előnyét: Daniel Popa előkészítését követően a sepsiszentgyörgyi klubtól távozó Marius Ștefănescu tekert a hálóőr mellett a jobb alsóba (2–0), így góllal mutatkozott be a rekordbajnok mezében. A második találat teljesen megzavarta a másodosztályú alakulatot, amelynek a hátralévő időben nem jött össze a szépítés, ráadásul a bukaresti gárda a hajrában harmadszor is eredményes volt. A 80. percben Alexandru Musi próbálkozását védte Lefter, aki Luis Phelipe ismétlésénél már tehetetlennek bizonyult, ezáltal a brazil labdarúgó beállította a végeredményt (3–0).

 

Hírdetés

 

Román Szuperkupa, döntő: FCSB–Vajdahunyadi Corvinul 3–0 (1–0).

Bukarest, Ghencea Stadion. Vezette: Florin Andrei (Marosvásárhely). FCSB: Vlad – Antwi, Dawa, Chiricheș (Ngezana, 74.), Radunović – Alhassan, Lixandru (Edjouma, 46.), Radaslavescu (Musi, 46.) – Ștefănescu, Miculescu (Popa, 46.), Băluță (Luis Phelipe, 62.). Vezetőedző: Elias Charalambous. Corvinul: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac (Câmpan, 83.), Ubbink (Bradu, 19. és Gîrbiță, 65.) – Roger, Neacșa (Lupu, 65.), Pîrvulescu – Buș (Cărăruș, 83.). Vezetőedző: Florin Maxim. Gólszerzők: Miculescu (21.), Ștefănescu (52.), Luis Phelipe (80.). Sárga lap: Dawa (61.), illetve Manolache (46.), Lică (78.), Pîrvulescu (84.).

A román élvonalbeli bajnokság július 12-én, pénteken kezdődik, azonban az FCSB már július 9-én, kedden pályára lép San Marinóban a Virtus AC ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőben, míg a Vajdahunyadi Corvinul július 11-én, csütörtökön a Magyar Kupa-győztes Paksi FC vendége lesz az Európa-liga első selejtezőkörében. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »