Jegyeskurzus indult a Veszprémi Főegyházmegyében

Jegyeskurzus indult a Veszprémi Főegyházmegyében

Február 3-án, pénteken este kezdetét vette a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája által szervezett, hétalkalmas jegyesfelkészítés.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a szeretet, a jószándék, az egymásra figyelés, az odaadás, az átadás, a ráhangolódás, a törődés, az elköteleződés emberi dimenzióit megerősítve, támogatva ráirányítsák a figyelmet a szentségi házasság erejére, kiaknázhatatlanul megújuló lehetőségére, képességére Istenünk élő jelenléte által.

A nyitó alkalmon Udvardy György érsek köszöntötte a résztvevőket. A főpásztor bevezetésként megosztotta gondolatait a házasság szentségéről. Előadásában kitért arra is, hogy mekkora többletet jelent, ha a házasulandók egymásnak kiszolgáltatott szentségi házasságkötésébe Istent is meghívják maguk közé.

A felkészítésen tizenegy pár és két kiscsoport-vezető házaspár vett részt.

Hírdetés

Hívják és várják a házasságra készülő jegyespárokat a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája által szervezett következő jegyeskurzusra is, melynek előadásai április 14–15-én és 21–22-én lesznek. Az alkalmakat péntek délutánonként és szombatonként tömbösítve tartják meg.

Jelentkezni a [email protected], vagy az [email protected] e-mail-címen lehet.

Forrás és fotó: Veszprémi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »