Jégkorong-vb: Rekordszámú néző a mérkőzéseken

Jégkorong-vb: Rekordszámú néző a mérkőzéseken

Rekordszámú, 797 727 néző látta a vasárnap zárult jégkorong-világbajnokság mérkőzéseit Prágában és Ostravában – közölte hétfőn a vb szervezőbizottsága.

Az új rekord 56 037-tel szárnyalta túl az eddigi, 2015-ös csúcsot, amikor szintén a két cseh város volt a helyszín.

A 64 találkozót átlagosan 12 464 néző látta, ami szintén új rekord. Kilenc éve a mérkőzésenkénti átlagos nézőszám 11 589 volt.

Hírdetés

A házigazda cseh válogatott mind a tíz mérkőzése Prágában telt ház, több mint 17 ezer néző előtt zajlott le. A fővárosi O2 Arénában lebonyolított 36 meccs átlagos nézőszáma 15 211 volt, míg Ostravában 8933.

Rekordokat döntött a meccsek televíziós nézettsége is. A közszolgálati televízió sportcsatornáján a cseh válogatott utolsó mérkőzéseit a 10,5 milliós Csehországban több mint kétmillióan nézték, ami az adott időben a tévénézők 80 százalékát jelentette – írta a CTK hírügynökség. A világbajnok cseh válogatott összecsapásait a nagyvárosok terein felállított kivetítőkön is követni lehetett, s a hírügynökség jelentése szerint mindenütt ezrek szurkoltak a hazaiaknak.

A győztes csapat játékosai hétfőn (ma) késő délután a prágai Óváros téren találkoznak a szurkolókkal, az ünnepségre több tízezer embert várnak.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »