Járványban és válságban is tesztel a kormány

Azt mondja Eduard Heger kormányfő, hogy a közelgő válság talán még rosszabb, mint a járvány volt. Közelgő? Hiszen már itt dübörög hónapok óta ezerrel, csak a szlovák kormány erről nem akart tudomást venni, el volt foglalva saját szerencsétlenkedésével, belső válságával. Struccként homokba dugta a fejét, jöjjön, aminek jönnie kell alapon. Nem első alkalommal teszi!

Hegerék érthetetlen módon teljesen rábízták magukat és az egész országot Brüsszelre, szinte megváltóként tekintenek az EU-ra, csoda formájában egyedül onnan várják a megoldásokat a hazai gazdasági válságra is. Amerikai és uniós nyomásra annyira elhomályosult kisországunk politikai elitjének éleslátása, hogy a szlovák kormány az államfővel egyetemben önkéntes módon oroszellenes szankcióharcosként tetszeleg.

A légvédelmünket már feladtuk, átadtuk, az ország lengyel és cseh védelemre szorul. Magyarra még véletlenül se!  Nem elégszünk meg a háború sújtotta régióknak nyújtott humanitárius segítséggel, harciaskodnunk is kell. A negyvenéves oroszbarátságos agymosást hirtelen felváltotta az uniós, amerikai és oroszellenes. Valahova mindig tartoznia kell ennek a kisországnak! Csöbörből vödörbe, mert nem látja, hogy az EU a vesztébe rohan, a Titanichoz hasonlóan még mindig nem érzékeli a jéghegyet teljes nagyságában, a hajón még szól a zene, táncolnak is, a mentőcsónakokból pedig először a legkisebbeket, a leggyengébbeket fogják kilökni.

Hírdetés

Hasonló volt a helyzet a covidjárvány idején is! Akkor is tetten érhető volt a brüsszeli nyomkeresés. Amíg például Magyarország a védekezés során önálló lépéseket is merészelt tenni, külön szerződéseket kötött előbb a különböző orvosi eszközökre majd az orosz és kínai vakcinákra is, ezzel rohamléptekkel haladt előre a beoltottságban, addig Szlovákia „bátran” várt a sor(s)ára, megvárta szépen a központi brüsszeli rendelést és szétosztást.

Az országos tesztelések beváltak, legalábbis a kormány szándékának megfeleltek, ezért Hegerék most újra tesztelnek! Ezúttal a lakosság idegeivel teszik ugyanezt! Tesztelik, vajon meddig elviselhető Szlovákia lakosai számára az infláció és a páratlan rezsiemelkedés! Meddig lehet elmenni az árakkal úgy, hogy azt még túléljük? Milyen megszorításokat képes eltűrni az ország népe?

Szlovákia viszont kitartóan és nagyfiúsan szolidáris Ukrajnával, kiáll a végletekig az oroszellenes szankciók mellett, még akkor is, ha nem csak az ország gazdasága, hanem a lakossága is rámegy! Miközben megvetően szólnak a magyar kormányról, amiért elintézte, hogy a Gazprom a hosszútávú szerződésben rögzített mennyiségen felül szeptemberben és októberben Szerbián keresztül naponta 5,8 millió köbméterrel több földgázt fog szállítani Magyarországra! Persze ez csak egy kormányvélemény, a szlovákok nagy többsége ezt Orbán ügyes, a nemzet érdekeit szolgáló politikai sikerének tulajdonítja.

Szinte már hallani a szlovák kormánykörök sivalkodását amiatt is, hogy Orbán részt vett Gorbacsov temetésén….


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »