Járókelőket bántalmazott a részeg férfi – csak felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség

Járókelőket bántalmazott a részeg férfi – csak felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség

A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság bűncselekménye miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ittasan két férfit és egy nőt támadott meg egy tatabányai bevásárló központ előtt.

Hírdetés

A vádirat szerint a részeg férfi 2023. május 28-án, egy tatabányai bevásárló központ bejáratánál álló férfit és két nőt sértegetett, a férfit rángatta, megrúgta, aki ettől a földre esett, majd mikor felállt, hasba rúgta. Ezután az elkövető egy másik vétlen férfit is többször megütött. Ekkor egy nő felszólította a cselekménye abbahagyására, mire a férfi a nőt becsmérelte, ököllel fejen ütötte. A nő a padról a földre esett, és közben a szemüvege leesett, a fején vérző sérülés keletkezett.

Ekkor az előbb megütött férfi a nő segítségére sietve az elkövető és a nő közé állt, ezért a vádlott arcon ütötte, és belerúgott. A dulakodás során az elkövető a férfit hátulról átkarolta, és az arcán megütötte.

A vádlott ezután bement a bevásárló központba, ahol a korábban a támadása elől menekülő férfit észrevette, ekkor ismét neki támadt, megrúgta, amelytől mindketten a földre estek, majd miután a vétlen férfi a földről felkelt, a támadó hátba rúgta. 

Az ügyészség a vádiratban a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelésére, valamint magatartási szabályként indulatkezelési tréningen részvételre kötelezésre tett indítványt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »