Januárban jöhet az NHL szezon

Januárban jöhet az NHL szezon

A játékosok és a szakszervezetek is rábólintottak arra, hogy az alapszakasz 56 meccses lesz, a küzdelmek pedig újratervezett divíziókkal zajlanak.

Az NHL és az NHLPA megegyezésének tényét és részleteit Gary Bettman komisszár ismertette. 

Az edzőtáborok két időpontban nyitnak.

Azok a csapatok, amelyek nem jutottak be a legutóbbi rájátszásba, december 31-én léphetnek először jégre, a playoffosak pedig négy nappal később, január 4-én.

Az edzőtáborok után nem lesznek előszezonmérkőzések,

Hírdetés

a csapatok rögtön nekivágnak az 56 mérkőzéses alapszakasznak, amely május 8-án ér véget.

A koronavírus-járvány miatt nem a megszokott csoportjukban fognak szerepelni a csapatok. A divíziókat újratervezték: egyrészt azért, hogy kevesebbet kelljen utazni, másrészt, hogy minél ritkábban kelljen átlépni az amerikai–kanadai a határt.

Lesz egy keleti, egy nyugati és egy középső csoport 8-8-8 amerikai csapattal, valamint egy északi a 7 kanadai klubbal. A felforgatott besorolás az egyenes kieséses szakaszra is kihat. A párharcok 4 nyert mérkőzésig tartanak majd, de a párosítások nem a megszokott módon állnak össze.

Eddig a konferenciákban szereplő 3 csoportgyőztes, valamint a további 5 legtöbb pontot szerző csapat kvalifikálta magát. Ez most úgy változik, hogy a divíziók 4 legtöbb pontot gyűjtő csapata jut a rájátszásba. Ezután a csoport első helyezettje játszik a negyedikkel, a második a harmadikkal, majd a két győztes mérkőzhet a divízióelsőségért.

A különböző csoportokban szereplő csapatok így csak a legjobb négy között találkozhatnak. A Stanley Kupa-döntő utolsó meccse július közepére várható.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »