Az izraeli hadműveletek ellen tüntettek Varsóban

Az izraeli hadműveletek ellen tüntettek Varsóban

Az izraeli hadműveletek ellen tüntettek szombaton Varsóban. Az „Állítsátok meg az izraeli halálgépezetet!” felkiáltással megtartott tüntetés végigvonult a városon. Varsó mellett további öt lengyel városban is szerveztek tüntetéseket.

A varsói tüntetés résztvevőinek számát hivatalosan nem közölték, és független források sem erősítették meg. Bár egyes beszámolók szerint „ezrek” vettek részt rajta, a szervezők által közzétett képek alapján valószínűbb, hogy körülbelül százan voltak jelen.

  „Nem nézhetünk tétlenül egy népirtást egy olyan városban, mint Varsó, amely túlélte a varsói felkelést, és romok tengerévé vált. Ma Gáza is így néz ki. Az elmúlt évben Gázában átlagosan naponta 50 gyerek halt meg.”

Hírdetés

– mondta Filip Ilkowski, a Palesztinával való Szolidaritás Koalíció képviselője a Lengyel Rádiónak. Hangsúlyozta, hogy a tüntetés a Gázai övezetben zajló népirtás és a libanoni invázió ellen is irányul.

A tüntetésen részt vett Fayez Afana, egy Lengyelországban élő palesztin férfi is. Elmondása szerint most ruhákból készített ideiglenes sátorban él ,és napi 700 kalóriás ételadagokkal kell beérniük.

A demonstráció a Vártérnél kezdődött, majd az Egyesült Államok nagykövetsége előtt ért véget.

Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »