Izraelben visszavonulóban van a járvány negyedik hulláma

Izraelben visszavonulóban van a járvány negyedik hulláma

Nyitókép: Ronen Zvulun/Reuters

Továbbra is csökkenő tendenciát mutat a súlyos koronavírusos betegek száma Izraelben, és az elmúlt két hónapban most süllyedt a legalacsonyabb szintre. Az izraeli kórházakban jelenleg 403 súlyos beteget ápolnak.

Az egészségügyi tárca azonban felhívta a figyelmet arra, hogy néhány járványellenes óvintézkedést megelőzésképpen még hónapokig be kell tartani – közölte a The Times of Israel.

A tárca szerint a csütörtöki adatok arról tanúskodnak, hogy július óta az elmúlt 24 órában most először nem történt koronavírussal kapcsolatos haláleset.

Hírdetés

Nachman As, az egészségügyi minisztérium vezérigazgatója megjegyezte, hogy a júniusban gyorsan feloldott járványügyi korlátozások és a Delta-variáns megérkezése okozta Izraelben a negyedik hullámot.

As szerint a nyilvános zárt terekben egész télen kötelező lesz a száj és az orr eltakarása, egyben hozzátette, „ez a fertőzések megakadályozásának fontos és egyik legegyszerűbb módja“.

Továbbra is érvényben marad az a szabály miszerint a közterületekre csak azok léphetnek be, akik COVID-igazolvánnyal rendelkeznek.

As azt is elmondta, ugyan a negyedik hullám visszavonulóban van Izraelben, a hivataloknak óvintézkedéseket kell elfogadniuk, hogy felkészültek legyenek az esetleges ötödik hullám érkezésére. A vezérigazgató szerint elegendő vakcinát kell bebiztosítani az országnak ahhoz, hogy a jelenlegi három adag oltóanyagon kívül egy negyediket is be tudjanak adni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »