Izrael Hamász-pártisággal vádolta meg az Amnesty Internationalt

Az Amnesty International propagandaszervezet, amely a Hamász terroristáinak dolgozik – többek között erről beszélt Lior Haiat, az izraeli külügyminisztérium szóvivője a Politico című brüsszeli lapnak.

Izrael „elfogultnak” minősítette az Amnesty Internationalt, miután a jogvédő szervezet közzétett egy nyilatkozatot a palesztin-izraeli konfliktusról – számolt a Politico. A brüsszeli lap szerint a dokumentumban az áll, hogy a konfliktusban mindkét felet jellemzi „a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértése, beleértve a háborús bűncselekményeket is”.

Az Amnesty International csütörtökön „azonnali tűzszünetre szólított fel minden felet”. A szervezet főtitkára, Agnès Callamard a nyilatkozatban úgy fogalmazott: „Sürgős cselekvésre van szükség a civilek védelme és a további elképesztő mértékű emberi szenvedés megakadályozása érdekében”.

Callamard arról beszélt: mindkét fél háborús bűnöket követett el.

Hírdetés

„Nincs erkölcsi tekintélye”

Lior Haiat, az izraeli külügyminisztérium szóvivője a Politicónak nyilatkozva reagált az ENSZ-főtitkár szavaira, kifejtve, hogy „az Amnesty International egy antiszemita szervezet, amely elfogult Izraellel szemben”.

Hozzátette: a jogvédő szervezetnek „nincs erkölcsi tekintélye ahhoz, hogy emberi jogi szervezetként tüntesse fel magát”.

Haiat felidézte: „A szervezet hallgatása a Hamász terroristái által október 7-én elkövetett atrocitásokat követően, amikor több mint 1400 izraelit, köztük csecsemőket, gyerekeket, nőket és időseket gyilkoltak meg, és több mint 220 embert raboltak el a Gázai övezetbe, csak azt bizonyítja, hogy az Amnesty International egy propagandaszervezet, amely a Hamász terroristáinak dolgozik”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »