Izrael 700 ezer lejáró szavatosságú vakcinát küld Dél-Koreának – ősszel ugyanennyi frisset kap vissza

Izrael 700 ezer lejáró szavatosságú vakcinát küld Dél-Koreának – ősszel ugyanennyi frisset kap vissza

Izrael az elmúlt hetekben több országnak is megpróbálta átadni a rövidesen lejáró szavatosságú, közel egymillió koronavírus elleni vakcináját, de az erre irányuló megbeszélések valamiért mindig zátonyra futottak. A zsidók úgy gondolják – nagyon helyesen -, hogy ajándékba senkinek nem adnak nagy mennyiségű, méregdrága oltóanyagot, ezért a Dél-Koreával ma éjszaka megkötött cseregyezmény értelmében Szöulnak átadnak 700 ezer darab hamarosan lejáró szavatosságú Pfizer-vakcinát, amiért szeptember-október folyamán ugyanennyi, Dél-Koreának csak ezután leszállítandót kapnak vissza – írja a Válláh!Hádásot hírportál.

Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium, karöltve a Külügyminisztériummal és a hírszerző szervezetekkel ma éjjel csereegyezményről szóló szerződést írt alá Dél-Koreával, amelynek értelmében a zsidó állam átadja a még ebben hónapban lejáró szavatosságú koronavírus elleni Pfizer-vakcináját a kelet-ázsiai országnak, majd Szöul szeptemberben, októberben ugyanennyi friss oltóanyagot küld vissza.

Hírdetés

Mint ismert, Izrael a zsidó kapcsolat jóvoltából (Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója) már 2020 végétől kezdve a világ többi országát megelőzve folyamatosan nagy mennyiségű koronavakcinát vásárolhatott. Az izraeli lakosság jelentős részét időközben beoltották, de így is sok, lassan lejáró szavatosságú vakcina maradt. Az újonnan megfertőzöttek száma viszont Izraelben az elmúlt két hét folyamán aggasztóan megnövekedett, ezért nemsokára újra kell kezdeni az oltási kampányt.

Más országokkal ellentétben Izrael tehát nem ajándékozza el boldog-boldogtalannak (természetesen itt nem a határon túli magyarokra gondolunk! – H. J.), hanem a rövidesen lejáró szavatosságú, méregdrága oltóanyagért két hónappal később, szeptember-október folyamán a cserepartnertől újat kap vissza. Náftáli Bennett izraeli miniszterelnök ma reggel nem véletlenül mondta a Dél-Koreával aláírt csereegyezményről korunk „szent nyelvén”, hogy „win-win!”, azaz „győzelem-győzelem!”. A kormányfő az elmúlt napokban többször is tárgyalt telefonon Albert Bourlával, a Pfizer cég vezérigazgatójával arról, hogy Izrael bizonyos országokkal cseregyezményt szeretne kötni. Az általunk hivatkozott izraeli újság megjegyzi, hogy az „oltóanyag-frissítés” ügyében Izrael korábban Nagy-Britanniával és a Palesztin Nemzeti Hatósággal is próbálkozott, ám velük az ügylelet ilyen-olyan okok miatt nem sikerült tető alá hozni.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »