Itt várható NAV-ellenőrzés január végétől

Itt várható NAV-ellenőrzés január végétől

Az adóhivatal nem rejti véka alá, hol tervez ellenőrzéseket tartani a hónap végétől kezdődően, néhol tavaszba nyúlóan.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldala szerint ezeken a helyszíneken kell adóellenőrzésekre számítani január végétől:

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai január 29. és február 4. között kedden Pécsett, a Németh László utcai üzleteket, szerdán Mohácson a távol-keleti ruházati termékeket árusító boltokat, pénteken pedig Pécsett, a Megyeri út, illetve az Irgalmasok utcájának vendéglátóhelyeit ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés vármegye

Február 5. és 9 között. NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat ellenőrzik. A nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szakszerűségét vizsgálják. Február 12. és 16. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye virág- és ajándékárusainak nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Március 11. és 22. között NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai díszfaiskolákban, kertészetekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatának szakszerűségét. Március 25. és 29. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsboltokat, (húsvéti árusok) sonka, tojás, csokoládéárusokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Csongrád-Csanád vármegye

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 30-án és 31-én a saját futárral kiszállító vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar vármegye

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 31-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom vármegye

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 29. és február 2. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Hírdetés

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. január 29. és február 2. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 29. – Bátonyterenyei járás,
  • január 30. – Szécsényi járás,
  • január 31. – Salgótarjáni járás,
  • február 1. – Balassagyarmati járás,
  • február 2. – Pásztói járás.
  • A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

    Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

    A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai január 22. és február 4. között az ételkiszállítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát. Ezen felül továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeken a jövedéki szabályok betartását, az automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

    Veszprém vármegye

    A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 29. és február 2. között az alábbi járásokban ellenőrzik a húst és húskészítményeket értékesítő vállalkozásokat, hentesüzleteket:

  • január 29. – Veszprém,
  • január 20. – Balatonfüred,
  • január 31. – Balatonalmádi,
  • február 1. – Pápa,
  • február 2. – Várpalota.
  • A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

    Zala vármegye

    A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

    Az adóhatóság a közzétett információk mellett hangsúlyozza: mindez nem zárja ki, hogy a megjelölt területeken kívül máshol is előfordulhatnak ellenőrzések.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »