Isztambul helyett Londonban rendezhetik meg az idei BL-döntőt

Isztambul helyett Londonban rendezhetik meg az idei BL-döntőt

Isztambulból a londoni Wembley Stadionba kerülhet át a labdarúgó Bajnokok Ligája május 29-i döntője, melyet a Manchester City és a Chelsea játszik.

A változtatásra azután kerülhet sor, hogy a brit kormány múlt pénteken szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – például Törökországba – csak a “nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Hírdetés

Médiaértesülések szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) képviselői hétfőn (ma) virtuális találkozón egyeztetnek a britekkel, és a következő 24 órában döntés születhet a BL-döntő helyszínéről.

Az UEFA állítólag korábban már jelezte, hogy Nagy-Britanniában csak a Wembley jöhet szóba helyszínként, és szeretné elérni, hogy a szövetség és a média fináléra utazó képviselői, valamint a szponzorok és más VIP-vendégek mentesüljenek a kötelező karantén alól. Az európai szövetség arra is biztosítékot kér a brit kormánytól, hogy 22 500 nézőt beengednek a Wembley-be, ezt a számot vállalták ugyanis a britek a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit illetően is.

A május 29-i BL-döntőnek eredetileg az Atatürk Olimpiai Stadion adna otthont Isztambulban.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »