Iszik ön eleget? Mire figyeljen a nyári kánikulában?

Iszik ön eleget? Mire figyeljen a nyári kánikulában?

Ha rossz vízivó, vagy gyakran fel sem tűnik, hogy elég folyadékot ivott-e ma, ezzel a módszerrel ellenőrizheti, hogy hidratált vagy sem? Csak a kezét figyelje!

A felnőtt emberi szervezet legalább 60 százaléka víz, amelyből már 1-2 százalékos veszteség is olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság vagy az állóképesség csökkenése.

Naponta kb. 2 és fél liter vizet veszítünk különböző csatornákon keresztül:

Hírdetés

Fizikai megerőltetés (edzés, fizikai munka) esetén, hőségben, speciális állapotokban – pl. terhesség, szoptatás idején –, vagy betegség (pl. lázas állapot, hányás, hasmenés) ideje alatt akár 2-3-szorosára is növekedhet a folyadékszükségletünk, így ilyen esetekben különösen figyeljünk a folyamatos vízfogyasztásra.

Bármilyen ivóvíz minőségű víz, forrásvíz vagy ásványvíz megteszi. Sőt, a tiszta víznél jobb sem kell: a víz energiamentes, könnyen hozzáférhető, így fogyasztásával kiegyensúlyozottan és hatékonyan pótolhatjuk a szervezetünknek szükséges folyadékmennyiséget. Ezen felül – a változatosságot és mértékletességet szem előtt tartva – napi 1-1 pohár 100 százalékos gyümölcslé, tej, kakaó, kávé, illetve ízesített vizek, limonádé is beilleszthető napi étrendünkbe.

Szokja meg a rendszeres folyadékpótlást    

Napi 8 pohár ivóvízzel vagy jó minőségű ásványvízzel, illetve nagyobb víztartalmú élelmiszerekkel biztosíthatjuk szervezetünk számára a szükséges vízmennyiséget.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »