Isten szereti az embert – Berta Tibor és Jákob János tábori püspökök karácsonyi gondolatai

Isten szereti az embert – Berta Tibor és Jákob János tábori püspökök karácsonyi gondolatai

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök közös videón közzétett karácsonyi gondolatait adjuk közre.

Ha lett is volna Jézus születése idején katonai felderítés,

És mégis, a kirekesztettek, az egyszerű pásztorok tudtak róla, a napkeleti bölcsek is jelen voltak, és hírét vitték a csodának. Sajátságos közelsége van Jézus születésének.

Az emberiség egy része mára eljutott oda, hogy azt hiszi, bármit megtehet, beleavatkozhat a természet rendjébe, az emberi életbe. Azt hiszi, hogy minden megvásárolható. Közben régóta kísér bennünket egyfajta rendezetlenség, csüggedés és reménytelenség. A karácsony üzenete az, hogy az Isten annyira szeret bennünket, hogy elküldi hozzánk a Fiát. Azt a Fiút, aki valójában már a teremtés óta velünk van. Ebből az isteni megnyilvánulásból kellene megszülessen az, hogy mi, emberek szeretjük egymást, és ebből a szeretetből táplálkozva megajándékozzuk egymást. Erre utal a karácsonyi ajándékozás. Ha az ajándékra magára figyelünk, akkor tévúton járunk.

Hírdetés

Ha ebből a figyelmes szeretetből fakad az ajándékozás gesztusa, akkor tudjuk igazán megélni a karácsonyt – fogalmazott az ünneppel kapcsolatban Berta Tibor.

Jákob János dandártábornok az idő jelentőségére hívta fel a figyelmet. Gyermekként a jelenben élünk, és előttünk a jövő. Ahogy pedig idősödünk, úgy gazdagodik egyre a múlt. A koronavírus-járvány azonban felborította az időérzékünket. Ám ebbe a bizonytalanságba is megérkezik a karácsony.

Forrás: Katolikus Tábori Püspökség

Magyar Kurír
(he)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »