Ismét teljes vonalon járnak a 19-es és 41-es villamosok

Ismét teljes vonalon járnak a 19-es és 41-es villamosok

Az M2-es metró után a Duna-parti villamosközlekedés is helyreáll lassan. Mától elsőként a 19-es és 41-es villamosok közlekednek a teljes útvonalon.

A hétvégi tetőzést követően csökken a Duna vízszintje Budapesten, ennek köszönhetően a napokban több vonalon is újra az eredeti menetrend szerint közlekedhetnek a BKK járatai – írja oldalán a fővárosi közlekedési vállalat.

Szeptember 24-én, keddtől a 19-es villamos már a teljes vonalán, azaz a Bécsi út / Vörösvári út és Kelenföld vasútállomás M között jár. Ugyanettől az időponttól a 41-es villamos is az eredeti útvonalán, a Bécsi út / Vörösvári úttól a Batthyány téren át a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig közlekedik. Hozzáteszik,

Hírdetés

a járatok újraindulását az árvízben érintett szakaszokon minden esetben alapos takarítás és komoly műszaki ellenőrzések előzték meg.

A H5-ös HÉV várhatóan szerdától közlekedik ismét a Batthyány térig, majd a tervek szerint péntektől a 2-es villamos közlekedése is helyreállhat a pesti oldalon.

Mint írják, a szakemberek folyamatosan figyelik a vízszintet, és ennek megfelelően döntenek a korlátozások feloldásáról.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »