Ismerős bodrogközi arc a tévé képernyőjén

Ismerős bodrogközi arc a tévé képernyőjén

Aki október 2-ától egy hónapon át követte a Szingli vagy svindli című taktikai párkereső műsort, az ismerős arcot fedezhetett fel a Viasat3-on. A fiatalemberről már többször is beszámoltunk olvasóinknak sportsikerei kapcsán, aki  Királyhelmecről, szinte önerőből felkészülve, képes volt profi kártyát szerezni a testépítésben.

A fiatalember életében a 2023-as év minden szempontból a változások éve. Idén januárban Budapestre költözött, az Uzsoki kórházban dolgozik, és szeptembertől műtős szakasszisztensi képzésre jár. Mindemellett edz, sőt személyi edzőként is tevékenykedik. A tv-felkérés már csak hab volt a tortán. Helmeczi Tibort kérdeztük.

Bizonyára több fiatalt is érdekel: hogyan lehet bekerülni egy valóságshow-ba?

Bevallom, nem én kerestem a lehetőséget, hanem engem kerestek meg vele. Amióta a Love Island-ben meg a Ninja Warriorban is feltűntem, elérhetőségeim és adataim egy adatbázisba kerültek. Májusban kerestek meg a felkéréssel. Egyébként  bárki, aki  szeretné magát kipróbálni, jelentkezhet az adott csatorna oldalán, és 3-4 körös casting során szokott eldőlni, megfelel-e a műsorkészítők elképzeléseinek. .

Mikor és hol forgatták a műsort, meddig jutottál?

Májusban jött a telefonhívás, és június 16-án kezdődtek a forgatások a festői Dubrovníkban. Én 28 napot töltöttem a versenyben, és gyakorlatilag 2 nappal a döntő előtt estem ki. A műsor lényegét úgy tudnám összefoglalni: egy nő kegyeiért küzdöttünk valamennyien, aki konkrétan Tápai Szabina húga, az egykor szintén kézilabdás Andrea volt. Andrea a műsor elején 5 szingli és 5 párkapcsolatban élő férfivel ismerkedett, megpróbálva beszélgetéseik során kiszűrni, hogy a 22 és 48 év közötti férfiak közül kik a valódi társkeresők.

A műsorból kétnaponta távoztak a kiesők, akik helyében új versenyzők léptek. Innen már folyamatosan változott a szinglik és a svindlik aránya, illetve az utolsó héten naponta fogyott a mezőny.

Mivel én szingli voltam, sokkal könnyebb dolgom volt, mint a partnerkapcsolatban élőknek, hiszen nekik nagyon kellett ügyelniük arra, hogy le ne bukjanak. Hogy ne szólják el magukat, hogy ne árulkodjon a testbeszédük, hogy ne módosítsanak az állításaikon. A párkapcsolatban élők magukkal hozták kedveseiket is, akik egy külön villában követték az eseményeket.                       

Hírdetés

Ez a játék elsősorban  pszichésen terhelte meg a játékosokat, hiszen rengeteg inger ért bennünket nap mint nap. Az is fárasztó volt, hogy a szereplők jöttek-mentek, mi, akik viszont hosszabb időt tölthettünk benn, csak akkor hagyhattuk el a villát, ha Andrea randira hívott bennünket.

Mennyire vagy elégedett a szerepléseddel?

Számomra minden szereplés során prioritás, hogy emberként érkezzek a műsorba, és emberként is távozzak. Ezt sikerült elérnem ezúttal is. A hatodik helyen végeztem, miközben legalább 25 fiú megfordult a házban, így ez tisztes helyezésnek számít. Egyébként sem volt esélyem a végső győzelemre, hiszen Andrea felé nem voltak valódi érzéseim.

Milyen emberekkel találkoztál a villában, illetve köthetőek-e hosszútávú barátságok ebben, vagy a hasonló műsorokban?

A kereskedelmi televíziók számára minden a nézettség érdekében történik, ezért a legkülönbözőbb típusú embereket szerepeltetik műsoraikban. Minél színesebb a paletta, annál nagyobb az esély a feszültségek kialakulására házon belül, a néző számára pedig annál izgalmasabb a műsor.

Mindenkivel igyekeztem megtalálni a közös hangot. Azokat, akik gyakorlatilag alighogy megjöttek, máris távoztak, lehetetlen volt  megismerni. Akik viszont hosszabb időt töltöttek velem együtt a villában, azokat sikerült jobban megismernem. A forgatás befejezése óta tartom a kapcsolatot a verseny győztesével, Dejannal. Ő szingliként nyerte meg a versenyt, és Andival együtt vitte el a fődíjat, illetve a legidősebb versenyzővel, Zsolttal. Hadd említsem még meg, hogy a show háziasszonya Liptai Claudia volt, aki a narrátor szerepét is betöltötte. Rendkívül közvetlen ember, kedves színfoltja volt a műsornak, ráadásul nagyon profi a műsorvezetésben.

Mi történt volna, ha Andrea már foglalt férfit választ magának társul?

Akkor a jutalmat a svindli srác és a párja nyeri. Egyébként esetünkben a társkeresés sikerrel zárult, hiszen Dejan és Andrea azóta is együttélnek.

Váltsunk néhány szót a testépítésről is! Végleg befejezted a sportkarriert, vagy szeretnéd még folytatni a versenyzést?

Természetesen folytatni szeretném, az edzéssel sem álltam le, de ha idén versenyezni szerettem volna, akkor a tv-szereplésről le kellett volna mondanom, hiszen a felkészülés nyár elején kezdődött volna. Egyébként nekem nagyon hiányzik maga a felkészülés folyamata. Nem a színpadi rész az igazán fontos számomra, sokkal jobban élvezem, ha feszegethetem a szervezetem határait. Nem bánom, hogy ez az év kimaradt, mert túl sok változás történt így is az életemben, de 2024-ben ismét indulni szeretnék néhány magyarországi és nemzetközi profi versenyen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »