ISkola – énekes-táncos gyermekfoglalkozások Pozsonyban

ISkola – énekes-táncos gyermekfoglalkozások Pozsonyban

Szeptembertől újra zajlanak a bölcsődéseknek, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló, énekes-táncos játszóházak az Ifjú Szivek Táncszínházban. Az ISkola projekt keretében 2 korcsoportban, szerda délutánonként várják a gyerekeket és szüleiket a táncszínházba.

A program még tavaly ősszel, a Pentaton Polgári Társulás szervezésében indult és rövid szünet után a 2024-2025-ös tanévben is folytatódik. Hetente egyszer, szerdánként, délután 15:30 órai kezdettel az 1-4 éves, 16:30-tól pedig az 5-8 éves korosztályt várják a néptáncos foglalkozásokra.

„A tavalyi tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy ezúttal két korcsoportot, a bölcsis és az óvodás-kisikolás korosztályt szeretnénk megszólítani. A foglalkozásokon résztvevő gyerekek gyermekjátékokkal, népdalokkal és a nagyobbak népzenével és néptánccal ismerkedhetnek meg”

Hírdetés

– mondta el Vermes Anna, a foglalkozások vezetője. Csak úgy mint tavaly, az ISkola a félév végén idén is egy nagy, közös, élőzenés játszóházzal zárul majd.

Október folyamán az ovisokat minden szerdán, a kisebbeket minden második szerdán várják. Az ISkolás foglalkozások időpontjai megtalálhatók a Ifjú Szivek Táncszínház weboldalán és a Facebookon is (ovisok, bölcsisek). A legközelebbi játszóházra október 9-én kerül sor, mindkét korosztály számára. A rendezvények a Kisebbségi Kulturális Alap anyagi támogatásával valósulnak meg.

Pentaton


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »