Mbappé az új közellenség, nem jön Budapestre

Mbappé az új közellenség, nem jön Budapestre

Kritizálják Kylian Mbappét, a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, aki kihagyja az együttes soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzését Izrael és Belgium ellen, miközben a Real Madridnál bevethető volt.

A csatár az elmúlt hónapban izomsérülést szedett össze, de visszatért és csereként állt be a Lille vendégeként elszenvedett 1-0-s vereséggel záruló Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerdán a Realban.

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány csütörtökön hozta nyilvánosságra a két NL-meccsre készülő keret névsorát, és ebben a 25 éves támadó nem szerepelt. A kapitány azzal indokolta Mbappé mellőzését, hogy túl kevés összecsapást játszott és hiányos a felkészültsége. A csatár aztán szombaton kezdőként lépett pályára a Real Madridban, amely 2-0-ra legyőzte a Villarrealt.

Hírdetés

„A klubcsapatok és a válogatottak érdekei természetszerűen eltérőek. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a játékos munkáltatója a klub, nem pedig a nemzeti szövetség” – nyilatkozta hétfőn Deschamps, akinek új csapatkapitányt is ki kell jelölnie a izraeliek és a belgák elleni találkozóra. Mbappé helyettese, Antoine Griezmann ugyanis a múlt héten jelentette be, hogy nem szerepel többet a francia válogatottban.

„Csapatkapitányként Mbappénak példaképnek kellene lennie a szurkolók számára, de ő nem az. Kiderült, hogy a távozó Griezmann a valódi kapitányunk” – mondta Fabien Bonnet, a francia válogatott vezérszurkolói csoportjának szóvivője a L’Équipe-nek.

Az NL A divíziójában a 2. csoport második helyén álló franciák csütörtökön a Bozsik Arénában az izraeli válogatott vendégei lesznek, hétfőn pedig Belgiumban lépnek pályára.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »