Bagdy Emőke szerint nem mehetünk el amellett, ha agresszív a gyerek

Bagdy Emőke szerint nem mehetünk el amellett, ha agresszív a gyerek

hirado.hu többrészes pszichológiai és nevelési sorozatának legutóbbi epizódjában Bagdy Emőke, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Prima Primissima- és Duna-díjjal elismert klinikai szakpszichológus a gyermekkori bántalmazás következményeire hívta fel a figyelmet.

Bagdy Emőke a Lélekutakon című sorozat harmadik epizódjában az agresszió és a bántalmazás témakörét járta körül a gyermekek szemszögéből. A pszichológus-szakértő megválaszolta, miért erőszakosak a gyerekek és minek a hatására nőtt meg ugrásszerűen az iskolai és a családi bántalmazások száma az utóbbi években. Említést tett az erőszakos mesék és számítógépes játékok hatásairól is, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak az agresszió terjedéséhez.

– hangsúlyozta Bagdy Emőke.

Hírdetés

A pszichológus arra is kitért, hogy törvényszerű-e, hogy egy bántalmazott gyerekből később bántalmazó válik, és mennyire maradandók az iskolában szerzett lelki sérülések. Gyakorlati tanácsokat is adott arra vonatkozóan, hogyan vértezzük fel gyerekeinket a mindent átszövő erőszakkal és bántalmazással szemben.

A következő, negyedik adás július 12-én látható a hirado.hu YouTube-csatornáján.

Lélekutakon Bagdy Emőkével a hirado.hu-n – Életbeszélgetések pszichológus szemmel.

(A hirado.hu sajtóközleménye)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »