Ipolyhídvég: Díszpolgár lett a magyar miniszter

Ipolyhídvég: Díszpolgár lett a magyar miniszter

2021. július 16-án az ipolyhídvégi kultúrházban szervezték meg a Covid19 megbetegedés következményei és rehabilitációja, valamint a rákbetegség gyógyítása című konferenciát.

A szakmai tanácskozás védnöke Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere volt, akit a rendezvény során Ipolyhídvég díszpolgárává avattak. Budapest, Vas megye, Nyírmeggyes, Révfülöp, Sárvár és Nagypáli után Ipolyhídvég találta őt méltónak ilyen jellegű címre. Míg Magyarországon a világjárvány káros hatásaival szembeni eredményes küzdelméért, Ipolyhídvégen a kiemelkedő orvosminiszteri tevékenységéért, valamint a határon túli kapcsolatok ápolásáért kapta a kitüntetést.

Hírdetés

A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, Lőrinczi Zoltán is jelen volt. Az előadók között feltűnt az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet tüdőtranszplantátor professzora, Gieszer Balázs, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika főorvosa, Daróczi László szívsebész és az Országos Onkológiai Intézet klinikai főorvosa, Madurka Ildikó Eszter.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »