Ilyen lenne a világ, ha létezne férfi antibébi tabletta

Ilyen lenne a világ, ha létezne férfi antibébi tabletta

Időnként felröppenek olyan hírek, hogy küszöbön áll a biztonságos férfi fogamzásgátló tabletta kifejlesztése és piacra dobása. Pár napig hangos a sajtó, de mégsem jelentek meg a gyógyszertárak polcain ezek a készítmények. Mi lehet ennek az oka?

A feministák ontják a cikkeket arról, hogy egyrészt a férfiak valójában nem akarják kontrollálni a fogamzó képességüket, másrészről megbízhatatlanok és elfelejtenék bevenni a pirulákat, harmadrészt, a legkisebb kellemetlenséget sem vállalják a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében. Ezért aztán a gyógyszergyáraknak nem éri meg piacra lépni ezekkel a szerekkel, mert úgysem venné senki. Úgy gondolom, hogy a férfiak és a nők között pont annyi a felelőtlen ember és pont ugyanannyi a kockázatkerülő is. A nem kívánt gyermek megfoganásával bár a férfit biológiai értelemben nem éri jelentős változás, azonban törvényeknek hála egzisztenciális értelemben nagyon is kockázatos számunkra fogamzó képesség kontrolljának teljes átengedése a nők kezébe.

Hírdetés

Milyen előnyei lennének egy ilyen gyógyszer elterjedésének és ez hogyan hatna a nemek viszonyára?

Hogy a fenti következmények melyik nemnek kedveznének, azt mindenki döntse el maga. Véleményem szerint, ha valaki becsületesen játszik a párkapcsolatában, vagy a szexuális életében, az csak nyerne a férfi fogamzásgátlóval, akármelyik nemhez is tartozik az illető.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »