Így egyenesítsd hő nélkül a hajad – 5 módszer is van

Így egyenesítsd hő nélkül a hajad – 5 módszer is van

Ha eddig ki se mertél lépni az utcára anélkül, hogy legalább húsz percet vasaltad volna a hajadat, vagy hasonló okból gyakran szoktál elkésni, akkor a következő tippjeink garantáltan meg fogják könnyíteni az életedet. Mutatunk néhány trükköt, amellyel anélkül egyenesítheted a makacsul hullámosodó, vasalás nélkül mindig kócos frizurádat, hogy kitennéd a hő roncsoló hatásának.

Nem csak az egyenesség miatt, hanem a hajad megfelelő tápláltsága érdekében is fontos, hogy legalább heti 1-2 alkalommal használj hajpakolást. Szerencsére a szuper hajegyenesítő pakolásért nem kell feltétlenül a drogériába menned, elég csupán a spájzba, hiszen házilag is elkészítheted, és így még garantáltan vegyszermentes is lesz – írja a bien.hu.

A csodapakoláshoz kókusztejre és citromlére lesz szükséged, előbbiből 1 csészényire, míg utóbbiból egy nagyobb citromból kifacsart mennyiségre. A két összetevőt keverd jól össze, majd tedd egy éjszakára, de legalább néhány órára a hűtőbe, mielőtt a hajadra kened. A pakolást hajmosás után kell használnod, és legalább 45-60 percig a hajadon hagynod, majd lemosnod.

A megfelelő minőségű hajegyenesítő termékek megtalálása mellett nagyon fontos, hogy vásárolj magadnak egy jobb minőségű, 100% pamut anyagú törölközőt, hiszen a műszálas termékek csak még inkább hozzájárulnak a göndörödő fürtökhöz.

Hajmosás után csavard a hajadat a törölközőbe – ne dörgöld meg vele –, és hagyd, hogy a pamutanyag magába szívja a nedvesség nagy részét – ezzel máris félúton jársz az egyenes haj felé vezető utadon.

Hírdetés

Csak akkor állj neki a kifésülésének, ha már törölközőszáraz a hajad – ezt ritka-, nagy fogú fésűvel vagy hajkefével tedd, hogy minél egyenesebb legyen a végeredmény. Szépen fésüld át a hajad 1-2 perc alatt, semmiféleképpen ne fésülgesd addig, amíg magától megszárad.

Száraz hajad esetében is csak ilyen fésűt használj, és ne felejtsd el reggel és este átfésülni a hajadat, valamint legalább heti egyszer használd a hajkefét is, hogy hosszabban tartson az egyenes hatás.

A hajszárító meleg fokozatával csak az alapvetően nagyon egyenes hajúak frizuráját lehet teljesen egyenesre beszárítani. A melegebb hőmérséklet egyébként is erősebben roncsolja a hajat, ezért jobban teszed, ha átszoktatod magadat a hideg levegős hajszárításra: ha a törölközővel már eleve felitattad a nedvesség nagy részét, nem fog órákig tartani így sem a művelet, és a megfázástól sem kell tartanod. A hideg levegő pedig egy plusz pozitív tulajdonsággal is bír, ugyanis képes fixálni a hajadat anélkül, hogy bármilyen plusz terméket kellene ehhez használnod.

A szárításhoz válaszd egyenlő tincsekre a hajadat, és haladj végig rajtuk a legnagyobb körkefével.

Lehet, hogy furcsán hangzik az a tipp, hogy az egyenesség érdekében csavard fel a hajadat, pedig tényleg működik. Na nem a legkisebb hajcsavarókkal, de a 60-80 mm-es átmérőjűekkel már elérheted a kívánt hatást. Ne a két részletből összepattintható csavarót válaszd, hanem lehetőleg az öntapadósat vagy a sima műanyagot, amit csavarócsattal kell rögzítened.

Válaszd a törölközőszáraz hajad 6-8 egyenes részre, majd laposan csavard fel a tincseket a csavarókra, és hagyd őket levegőn megszáradni, vagy vesd be a hajszárító hideg fokozatát.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »