Idős, sokkos állapotban lévő kutyát szedtek össze Szigetszentmiklósnál

Idős, sokkos állapotban lévő kutyát szedtek össze Szigetszentmiklósnál

Gazdája lemondott róla, most újat keresnek neki.

A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének útellenőre múlt kedden a szokásos ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű, világos színű kutyát. Óvatosan megállt mellette, majd azonnal segítséget kért a budafoki kutyamentőktől, és értesítette a mérnökségi kollégákat is – derül ki a Magyar Közút sajtóközleményéből.

A CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület vezetője szervezte meg a mentést, önkéntesei mellé segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától is.

Pár perc alatt sikerült befogni az állatot.

Kiderült, hogy a kutyát Mangónak hívják, tizenhárom éves, és nincs túl jó állapotban.

Utólag az is kiderült, hogy Mangó idős gazdájának nagyon megromlott az egészségi állapota, kórházba került, ezért ismerősei sétáltatták és etették. Mivel rosszul viselte a napközbeni magányt, az egyik segítő telephelyére költöztették. Innen szökött meg: útja Biatorbágyról indult, majd felbukkant Törökbálinton, Érden és végül Diósdon. Múlt hétfő este már Anna-hegynél látták, de eltűnt a bejelentő szeme elől. Másnap délelőtt bukkant rá a Magyar Közút útellenőre az M0-s autóút diósdi felhajtója után.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hírdetés

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A példás és gyors összefogás után az állatmentők azonnal állatorvoshoz vitték Mangót, ahol kivizsgálták és megállapították, hogy a lábán és a fején is vannak sérülések. A kutya sokktalanításra és megfigyelésre a kórházban maradt egy éjszakára, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni.

Ha valaki úgy gondolja, megszépítené Mangó hátralévő életét, keresse a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet +36-30-886-6940-es számon.

Nyitókép: Getty Images/Cavan Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »