Húsvéthétfői medvefuttatás Csíkkozmáson

Húsvéthétfői medvefuttatás Csíkkozmáson

Fényes nappal Csíkkozmás utcáin rohanó medvékről tettek közzé egy videófelvételt a Facebook közösségi oldalon hétfőn – írja a Székelyhon. (Egy meglehetősen sukár, helyi lakos BMW-s osztotta meg a felvételt, ahogy az a profilból kiderül – a szerk.)

Az állatokat egy autóból vették videóra húsvéthétfő délelőtt. Mint a képsorokon látható, három medve – két nagyobb és egy kisebb termetű – rohan végig a csíkkozmási Gyár utcán, majd egy adott pillanatban a nagyvadak szétválnak, röviddel később pedig ismét együtt szaladnak tovább egy településen kívüli részre.

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100011327729662%2Fvideos%2F1640803186307256%2F&width=480&show_text=false&height=720&appId

A lap érdeklődésére a megyei katasztrófavédelem szóvivője, Alina Maria Ciobotariu elmondta, a vadállatok jelenlétéről nem érkezett riasztás a 112-es sürgősségi hívószámra.

Riasztás futott be viszont kora délután Tusnádfürdőről, ahol egy hétfőn felbukkant medve miatt 13 óra 9 perckor Ro-Alert vészhelyzeti üzenetet is küldtek a környéken lévőknek. A helyszínre csendőrök és mentősök vonultak ki.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »