Hosszabbításban szerezte meg a Chelsea a klubvilágbajnokság kupáját

Hosszabbításban szerezte meg a Chelsea a klubvilágbajnokság kupáját

A Chelsea 2-1-re legyőzte a brazil Palmeirast a labdarúgó klubvilágbajnokság fináléjában.

Thomas Tuchel vezetőedző együttese – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – Romelu Lukaku fejesével szerzett vezetést a második félidőben, a brazil gárda Raphael Veiga tizenegyesével egyenlített.

A rendes játékidőben nem született döntés, így következett a hosszabbítás, amelyben – akárcsak a Bajnokok Ligája májusi fináléjában – a német Kai Havertz találata döntött.

Abu-Dzabi, 2022. február 12.  N'Golo Kante, a Chelsea játékosa (k) a labdarúgó klubvilágbajnokság döntőjében játszott Palmeiras - Chelsea mérkőzésen az abu-dzabi Mohammed Bin Zajed Stadionban 2022. február 12-én.  MTI/EPA/Ali Haider
N’Golo Kante, a Chelsea játékosa (k) a labdarúgó klubvilágbajnokság döntőjében játszott Palmeiras – Chelsea mérkőzésen az abu-dzabi Mohammed Bin Zajed Stadionban 2022. február 12-én. MTI/EPA/Ali Haider

A jogelőd klub világkupát is beleszámítva ez volt a 60. kiírás, 25 dél-amerikai siker mellett ez volt a 35. európai diadal, és sorozatban kilencedszer kerekedett felül az európai BL győztese.

Hírdetés

A Chelsea a 2012-ben elvesztett finálé után először érdemelte ki a trófeát, a Palmeirasnak ez volt a második döntője, mindkettőben alulmaradt.

döntő:

Chelsea (angol)-Palmeiras (brazil) 2-1 (0-0, 1-1, 1-1)
gól: Lukaku (54.), Havertz (117.), illetve Veiga (64. – 11-esből)
piros lap: Luan (120+6., Palmeiras)

korábban, a 3. helyért:

al-Ahli (egyiptomi) – al-Hilal (szaúdi) 4-0 (3-0)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »