Horvát nyelvű szentmisét mutattak be Harkányban vízkereszt ünnepén

Horvát nyelvű szentmisét mutattak be Harkányban vízkereszt ünnepén

Idén is szentmisével és karácsonyi koncerttel ünnepelték a karácsonyi ünnepkör zárónapját a horvát ajkú hívek január 6-án a harkányi Jézus Szíve-templomban.

A szentmisét Ronta László plébános celebrálta, az énekes szolgálatot a Kökényi Matusek László Hagyományőrző Együttes dalköre látta el. A karácsonyi népénekeket ez alkalommal nem orgonaszó kísérte, hanem népi hangszerek.

Ronta László homíliájában megemlékezett az ünnep történetéről, a betlehemi csillagról mint rendkívüli égi jelenségről, valamint a jelről, amit benne láttak a bölcsek, és amely útra hívta őket. A mai ember számára is igen fontosak a jelek, mondta, figyeljünk rájuk és engedjük meg, hogy elvezessenek minket is a Kis Jézus jászlához.

A szentmise végén félórás, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó énekekből összeállított koncert következett, amelyből nem hiányozhatott a legkedveltebb, Radujte se narodi (magyarul Örvendezzetek népek) kezdetű ének sem. Az est zenés vacsorával ért véget, valamint azzal a reménnyel, hogy a vízkereszt egy év múlva is ünnepre hívja majd a harkányiakat és barátaikat.

Hírdetés

Az ünnepség szervezőit, a helyi plébániát és a horvát nemzetiségi önkormányzatot ez alkalommal is a Pécsi Egyházmegye Horvát Referatúrája támogatta.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szöveg: Taragyia Györgyné

Fotó: Kollár Ákos

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »