Horvát csatárral erősített a sepsiszentgyörgyi csapat (Labdarúgás)

Horvát csatárral erősített  a sepsiszentgyörgyi csapat (Labdarúgás)

A Sepsi OSK szombaton bejelentette, hogy megszerezte Gabriel Debeljuh játékjogát. A 26 éves csatár két évre szóló szerződést kötött a háromszéki klubbal, egy év hosszabbítási lehetőséggel. A horvát labdarúgó az albán Isnik Alimi és Sherif Kallaku, valamint Dinu Moldovan, Bogdan Oteliță és Darius Oroian után a sepsiszentgyörgyi csapat hatodik nyári szerzeménye.

Gabriel Debeljuh a legutóbbi három évben a Kolozsvári CFR játékosa volt, a Szamos-parti együttes me­zében minden versenysorozatot figyelembe véve 103 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 33 gólt szerzett és kiosztott 7 asszisztot. Az előző idényben tíz meccsen három találatot és egy gólpasszt jegyzett, majd tavaly augusztusban a Konferencia Liga-selejtező harmadik körében megsérült, keresztszalag-szakadást szenvedett, így azóta nem játszott. A kolozsvári csapattal két bajnoki címet és egy Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett. 2019 júliusa óta a román első osztályban 102 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken 36 gól és 6 assziszt a mérlege. Pályafutása során játszott még az FC Hermannstadt, az olasz Este, Mantova és Piacenza csapatában.

Hírdetés

A sepsiszentgyörgyi csapat vereséggel zárta az ausztriai edzőtábort, Liviu Ciobotariu legénysége csütörtökön játszotta harmadik felkészülési mérkőzését, amelyen 3–1 arányban kikapott a CSZKA 1948 Szófia együttesétől. A Sepsi OSK az első félidőben háromgólos hátrányba került, a bolgár csapat már a 19. percben vezetést szerzett, Georgi Ruszev értékesített egy szabálytalan belépő miatt megítélt tizenegyest. Szünet előtt még két találatot jegyzett az előző idényben bronzérmes együttes, a 41. percben Birszent Karagaren 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A 44. percben egy jobb oldali beadás után Nedeljko Piščević átverekedte magát a védőkön, majd a hálóba továbbított. A háromszéki gárda a 72. percben szépített, Rareș Ispas bal oldali beíveléséből Mario Rondón a bal alsóba fejelt, a hátralévő időben viszont már nem született újabb gól.

A székelyföldi csapat korábban az ausztriai edzőtáborban vereséget szenvedett a magyar bajnok Ferencváros ellen (0–1), majd legyőzte az ukrán élvonalba feljutott FK Polisszja Zsitomir együttesét (1–0). A Román Kupa-győztes Sepsi OSK szombaton kezdi a 2023–2024. évi idényt, a Szuperkupa-mérkőzésen 20 órától összecsap a bajnok FC Farul Constanța alakulatával az Ilie Oană Stadionban. A sepsiszentgyörgyi gárda július 15-én 21.30-tól a SuperLiga első körében az FC Rapid otthonában játszik, majd július 21-én 18.30-tól az FC U Craiova látogat Sepsiszentgyörgyre. A folytatásban Liviu Ciobotariu legénysége megkezdi szereplését az Európa Konferencia Liga selejtezőjében, július 27-én a bolgár rekordbajnok CSZKA Szófia vendégeként lép pályára a második fordulóban. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »