Homofób álvita

Az az ezer színű világ homoklobbista blog álkérdést vet fel: vajon a homokosság eredete “természetes”, azaz biológialag meghatározott, vagy “természetellenes”, azaz külső hatás eredménye.

Igen, ez egy népszerű homoklobbista álérv. Azt próbálja sugallni, mintha mindaz, ami természetes, az egyben jó is, míg minden természetellenes pedig rossz. Ezért is igyekszik a homoklobbi a homoszexualitást veleszületettnek, míg a pedofíliát torzulásnak bemutatni.

Én egyébként egyetértek azzal, hogy a homoszexualitás természetes, azaz nem külső hatásra jön létre, hanem az ember eleve így születik. Csakhogy ugyanezt gondolom a pedofíliáról is. Erősen kétlem, hogy valaki normálisnak születne, majd egy adott pillanatban pedofil lesz külső hatás miatt.

Abban hiszek, hogy a szexuális ösztönnek nincs racionális magyarázata, az ember egyszerűen annak születik ami éppen. Talán legjobban a szexuális fétisek terén látható be ez a legjobban.

Mondjuk vegyünk egy elég népszerű fétist, az ápolónőset. Van elég sok férfi, aki szexuálisan izgatónak látja az ápolónőket. Én meg az ellentáborba tartozom, nekem viszont az ápolónőkről az jut eszembe, hogy mindjárt elővesz egy injekciót és a seggembe döfi, így rám mindez pont ellenkezőleg hat: elmúlik minden szexuális vágyam. Bármennyit is magyarázták volna nekem gyerekkoromban, milyen szexisek az ápolónők, nem változott volna álláspontom. Egyszerűen veleszületett módon nem tetszik az ápolónő fétis.

S az ellenpélda. Kora kamaszkoromban megfigyeltem már, mennyire vonzanak a nedves, vizes ruhás lányok. Amikor megeredt az eső a csopaki strandon a 70-es éve közepén, én megbámultam a teljesen felöltözött lányokat, akiknek ruhája vizes lett az eső miatt, míg más korosztályombeliek számára ez érdektelen látvány volt. S megint csak: ez így lett, sose volt másképp. Akinek ez nem tetszik, annak hiába is lenne magyarázni, mennyire szexis ez, mert képtelen így érezni.

Hírdetés

De hol a csúsztatás? A természetesség és a jóság között. A szadizmust mindenki rossznak tartja, s mégis: akarattal senki se lesz szadista. Azaz természetes, de rossz.

Természetesen ugyanez a pedofília is: természetes és rossz.

A homoszexuális propaganda se azért káros, mert nem-homokosokat homokossá lesz. Elég kevesen hiszik, hogy a propaganda képes lenni egy ember szexualitását megváltoztatni.

A homoszexuális propaganda kára az, hogy egy nem-normális magatartást normálisnak állít be.

Ráadásul mivel a mai modern liberális narratívában a homokosság egyfajta jópofa, megtapsolandó dolog, sok kamasz annak állítja magát, akkor is, ha nem ez, csak mert ő ezen jópofa közösség része szeretne lenni.

Valójában ez a személyiségfejlődés zavara, s nem az, amit a cikk állít.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »