Hivatalos: koronavírusos betegeket vesz át Magyarország Romániától

Hivatalos: koronavírusos betegeket vesz át Magyarország Romániától

Megállapodott a magyar és a román kormány, és elkezdődhet a romániai betegek magyar kórházakba való szállítása – írja a hvg.hu.

A budapesti lap romániai forrásoktól úgy értesült, hogy egyes határmenti romániai betegek magyarországi egészségügyi intézményekbe szállításáról van szó, hogy így tehermentesítsék a teljes kihasználtsággal működő romániai kórházakat, ahol az egészségügyi dolgozók már a türőképesség határán vannak.

Hírdetés

Állítólag a betegeket Magyarországon is elsősorban határmenti kórházakba szállítják majd, az azonban nem világos, hogy a koronívrusos, vagy a más problémákkal küszködőket veszik-e át a magyar kórházak.

A magyar kormány eddig is küldött eszköz- és gyógyszerellátmányt érkezett, de ez nem elegendő, így óriási segítség lehet, ha abban is közreműködnek a magyar hatóságok, hogy kórházi kapacitások felszabaduljanak.

A HVG-s cikk megjelenése után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: 50 romániai covidos beteget vesz át a szegedi és a debreceni kórház, akik intenzív ellátásra szorulnak:

(hvg/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »