Hivatali ideje lejárta után tudományos területen folytatná a köztársasági elnök

Hivatali ideje lejárta után tudományos területen folytatná a köztársasági elnök

Zuzana Čaputová köztársasági elnök az oktatásnak akarja szentelni magát, hivatali ideje lejárta után akadémiai területen dolgozna. Ezt szerdán mondta az államfő, miután találkozott Petr Pavel cseh köztársasági elnökkel a prágai várban – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

Az államfő asszony azt mondta, a következő hónapokban pihenni szeretne. „Egyértelmű, hogy semmilyen politikai hivatalt nem vállalok, kilépek a politikából. A következő időszakban nagyon szeretném valami olyasminek szentelni magam, amit én növekedésösztönzésnek neveznék. Ehhez a legközelebb az oktatás, talán a tudományos szféra áll” – utalt a terveire az elnök asszony.

Čaputová utolsó hivatalos külföldi látogatása során megismételte, hogy a Szlovákia és Csehország közötti kapcsolatok rendkívüliek, amelyek alapja elsősorban az emberi közelség.

Hírdetés

Olyan közel állunk egymáshoz, hogy őszinte és konstruktív visszajelzéseket is kaphatunk egymástól… Meggyőződésem, hogy továbbra is fennmarad ez a rendkívüli közelség országaink között”

– mondta a szlovák államfő.

Pavel megköszönte az együttműködést Čaputovának, és azt mondta, mindig szívesen látják a prágai várban. „Az elnök asszony hozzáállásának, barátságosságának, nyitottságának és korrektségének köszönhetően az elmúlt években elmélyültek és erősödtek a kapcsolatok országain között, amiért őszinte köszönet illeti – mondta a cseh államfő.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »