Hírsaláta

Hírsaláta

MEDVE AZ ISKOLÁBAN. Iskolák közvetlen közelében lőttek ki egy medvét Csíkszeredában péntek reggel. A nagyvadat a Kájoni János Szakközépiskola udvarán vették észre, ahonnan a közeli Venczel József Szakközépiskolához vezetett az útja.

A medve a közeli almafákról táplálkozott, majd felmászott egy nyárfára mintegy 25–30 méterre az iskolától. A helyszínre érkező bizottság döntése értelmében a vadat kevéssel a tanítás kezdete előtt kilőtte az önkormányzattal szerződésben álló vadásztársaság vadásza. „A legbiztonságosabb megoldásnak a medve kilövését tartottuk. Több száz diák volt az iskolában, a környéken pedig magánházak találhatóak. Nagyon közel volt az intézményekhez és a házakhoz is a nagyvad” – nyilatkozott Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere. Hozzátette: más megoldás nem jöhetett szóba mindenki biztonsága érdekében, így senki sem került veszélybe. Mivel az állat agresszívan viselkedett, nem volt esély arra, hogy befogják és elszállítsák. (MTI)

Hírdetés

UTALTÁK A TÁMOGATÁST. Feltöltötték a jelenleg használatban levő energiakártyákat a megítélt évi támogatás újabb részletével, így valamennyi kedvezményezett 700 lejt kapott energiaszámlái kifizetésére. Marcel Ciolacu szerint több mint 1,5 millió energiakártyát töltöttek fel az összeggel, és további közel 400 ezer kártya kiosztása folyamatban van. Amint a Román Posta befejezi kiosztásukat, ezeket is feltöltik a támogatás új részletével. A háztartásonként megítélt támogatás villany-, gáz- és központifűtés-számlák, továbbá gázpalack, tűzifa, fűtőolaj, fapellet és egyéb fűtőanyagok kifizetésére használható. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »