Hererákra derített fényt a doppingvizsgálat, de még úszik a budapesti Eb-n

Hererákra derített fényt a doppingvizsgálat, de még úszik a budapesti Eb-n

A holland úszó Yannick Käser nem sokkal az Európa-bajnokság megnyitója előtt tette közzé, hogy egy doppingszűrés alkalmával rendellenes értéket mutattak ki a mintájában, majd kiderült, hogy korai stádiumú daganatos megbetegedése van. Az Eb után azonnal műtik.

A 100 és 200 méteren is nemzeti csúcstartó olimpikont a közelmúltban tesztelték a doppingellenőrök, a vizeletmintája pedig abnormális, rákra utaló értékeket mutatott. A 28 éves Yannick Käser orvosaival egyeztetve részletes vizsgálatoknak vetette alá magát, ezt követően derült ki a betegsége – írja az eurosport.hu.

Az Instagram-oldalán tett közzé egy üzenetet a svájci úszó:

Hírdetés

„Néha rájössz, hogy nem tudsz mindent irányítani az életedben. De az, hogy hogyan kezeled a nehéz helyzeteket, a saját erődön múlik. Úgy gondolom, hogy az érzékeny egészségügyi témák tudatosítása és a nyílt beszéd fontos! Így a hamis pletykák megelőzése érdekében szeretnék tisztán és világosan kommunikálni. Múlt héten kaptam egy rendellenes vizeletminta-eredményt, ezért egy sor vizsgálaton kellett átesnem. Néhány nappal ezelőtt hererákot diagnosztizáltak nálam. Szerencsére

még nagyon korai stádiumban értesültem róla, így a teljes és gyors gyógyulásom esélye jónak tűnik, és remélhetőleg a műtét, valamint az utókezelés is a tervek szerint alakul.

Ezen a ponton szeretném megköszönni az orvosaimnak a kiváló munkát és a gyors diagnózist. Az alapos konzultáció után úgy döntöttem, hogy részt veszek a budapesti Európa-bajnokságon, majd a Svájcba való visszatérésem után azonnal megműtenek.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »