Heger továbbra is Ukrajna felé fordul

Heger továbbra is Ukrajna felé fordul

Az orosz agresszióval küzdő Ukrajnának segítségre van szüksége, és nekünk az a feladatunk, hogy addig folytassuk az erőfeszítéseket, amíg meg nem állítjuk Vlagyimir Putyin hadseregét – mondta Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök azon a csütörtöki nemzetközi donorkonferencián, amelyet Lengyelország és Svédország kormánya az Európai Bizottsággal együttműködve szervezett Varsóban, Ukrajna megsegítésére.

„Ez nem csupán egy válság. Ez egy brutális háború” – mondta Heger, és hozzátette, továbbra is segíteni fogjuk Ukrajnát. A miniszterelnök azt mondta, az európai országok tisztában vannak azzal, hogy az ukránok nemcsak saját szabadságukért, hanem az európai értékekért is harcolnak.

Hírdetés

A demokratikus világ érti, milyen fontos, hogy mindent megkapjanak, amire szükségük van az Oroszország elleni harcban”

– tette hozzá Heger. A kormányfő szerint Ukrajna történelmet ír. „Meg kell mutatnunk minden diktátornak, hogy a háború nem megoldás semmire, és hogy azonnal elszigetelődik. Ezért olyan fontos az, hogy milyen választ adunk az ukrán válságra. Ezért kell egységesnek és erősnek lennünk, és folytatnunk kell az erőfeszítéseket mindaddig, amíg meg nem állítjuk Vlagyimir Putyint” – jelentette ki Heger. A varsói nemzetközi konferenciára több tucat politikus, valamint vállalatok és pénzintézetek képviselői érkeztek a világ minden tájáról. Olyan rendezvénysorozat kezdődik ezzel a konferenciával, amelynek célja, hogy az elkövetkező hónapokban segítsen a háború sújtotta Ukrajnának. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenet formájában szólalt fel a rendezvényen.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »