Heger hivatalos látogatáson vett részt Ausztriában

Heger hivatalos látogatáson vett részt Ausztriában

Nyitókép: TASR/AP

Ausztria és Szlovákia gazdasági együttműködéséről, az atomenergiáról és a határ menti óvintézkedésekről beszélgetett keddi találkozója során Eduard Heger szlovák kormányfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Heger szerint Szlovákia számára rendkívül fontos, hogy jó baráti kapcsolatot ápoljon a szomszédos országokkal.

„Meggyőződésem, hogy Sebastian Kurz időt talál arra, hogy még idén ellátogasson Szlovákiába“

– jelentette ki Heger a közös sajtótájékoztató után a Twitteren.

Bilateral #cooperation between 🇸🇰 and 🇦🇹 is taking a second breath. Thanks to the office of @sebastiankurz for a friendly #meeting. We diskussed about #covid19, #DigitalGreenCertificate, #EUSocialSummit21 and #climate. I believe that he will find time to visit 🇸🇰 this year. pic.twitter.com/ayP7UPOQO1 — Eduard Heger (@eduardheger) May 4, 2021

Hírdetés

A szlovák kormányfő szerint az ország számára jelentős a slavkovi hármak (Szlovákia, Csehország, Ausztria) együttműködésének fejlesztése, amelynek a koronavírus elleni harcban is nagy jelentősége van.

Az osztrák kancellárral a közös határvonal ellenőrzéséről is beszéltek, amelyen minden egyes nap rengeteg ingázó halad át Ausztriába. Heger a járványhelyzet javulásával kapcsolatban az óvintézkedések enyhítéséről is beszélt.

A szlovák kormányfő tájékoztatása szerint hétfőtől az ingázóknak a 72 órás teszt helyett elég hét napnál nem régebbi negatív vírustesztet felmutatniuk.

It was good to meet the Prime Minister of #Slovakia Eduard Heger in Vienna today. Austria and Slovakia enjoy excellent bilateral relations. pic.twitter.com/C3nkib30wn — Sebastian Kurz (@sebastiankurz) May 4, 2021

Kurz a Twitter-oldalán kijelentette, hogy Szlovákia és Ausztria továbbra is szorosan együttműködik a járványellenes harcban, és külön figyelmet szentelnek a zöld útleveleknek.

Eduard Heger hivatalos ausztriai látogatása során Alexander Van der Bellen osztrák államfővel is találkozik, ezután virágcsokrot helyzet a 2020. november 2-ai bécsi terrortámadás áldozatainak emléktáblájánál.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »