Hegedüs Zsuzsa meggondolta magát, Orbánnal ismét szent a béke

„Okafogyottá vált” Hegedüs Zsuzsa lemondása társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízotti posztjáról, miután Orbán Viktor csütörtöki bécsi látogatását és nyilatkozatát követően meggondolta magát. Gyors pálfordulásáról maga Hegedüs adott hírt egy újabb, a kormányfőnek címzett levelében. A Mandiner által közzétett levélben a szociológus azt írta,

Karl Nehamer osztrák kancellárral közös sajtótájékoztatóján meggyőzte őt a miniszterelnök rasszizmus elleni kiállása, amellyel elhatárolódott a Tusványoson a szájából elhangzott „inkriminált mondatoktól”.

Az Orbánnal régóta személyes kapcsolatot ápoló Hegedüs Zsuzsa úgy fogalmazott,

„büszke vagyok Rád”,

Hírdetés

és újfent leszögezte,

„segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz”.

Pozitív csalódásáról a (volt?) miniszterelnöki megbízott és főtanácsadó először csütörtökön, az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt nyilvánosan.

Az utóbbi napokban több levélváltás kísérte egymást a két fél között. Hegedüs előbb olyannyira kiakadt, hogy a két évtizedes baráti kapcsolatuk megszakítását helyezte kilátásba; erre aztán szabadkozó válasz érkezett a kormányfőtől; amelyet a főtanácsadó egy újabb, csalódottságának hangot adó levéllel viszonzott.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »