Hazai és külföldi egyetemek fogtak össze, hogy a digitális oktatásba beépítsék az egészségtudatosságot – VIDEÓKKAL

Hazai és külföldi egyetemek fogtak össze, hogy a digitális oktatásba beépítsék az egészségtudatosságot – VIDEÓKKAL

Az INDEHEP projekt célja, hogy a Covid helyzet miatti kihívások által felgyorsított, innovatív oktatási folyamatok beépülhessenek az egészségtudományok tématerület tananyagfejlesztéseibe és oktatásába. 

A megvalósítás egy hároméves projekt részeként, angol nyelven történik, 2021–2024 között. A mostani, a projekt keretén belül szeptember 13.-14-én megvalósuló ismeretterjesztő konferenciának a Selye János Egyetem, a projekt egyik résztvevő intézménye adott otthont.

A konferencia fókuszában az eddig megrendezésre került négy tréning felelősének előadása, az e-kézikönyv bemutatása, illetve az animációs rövidfilm bemutatása volt, valamint egy workshop a tananyagfejlesztéshez. 

Hírdetés

A projektpartenerek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, Selye János Egyetem, Eperjesi Egyetem, Sapientia Egyetem Marosvásárhelyi Kar, Magyar Digitális Oktatásért Egyesület, amelyek képviselői egy sajtótájékoztató keretén belül ismertették, milyen szerepet kapott intézményük a megvalósításban. 

Szakál Zoltán, a projekt vezetője szerint egy hatékonyabb, modern, minőségi és fejleszthető oktatáshoz járulhat hozzá az INDEHEP projekt, amely során az egészségfejlesztésre, az egészségkommunikációra, illetve a digitális telemedicínára helyezik a hangsúlyt.

A Selye János Egyetemen tavaly valósult meg a négy tréning közül a pedagógiai tréning, az egyetem részéről a projektben részt vevő szakemberek: Nagy Melinda, Török Tamás, Puskás Andrea, Darvay Sarolta, Takáč András, Lengyel-Marosi Renáta, Szencziová Iveta, Tóth Tar Éva, Hrozenská Silvia, Kocsis Gergely.

A projekt keretén belül tervben van még négy E-Twinning közös koordinálású szabadon választható e-kurzus az  egyetemi hallgatók számára: – IKT az egészségpedagógiában – drog- és alkohol prevenció – higiéniai (bakteriális és vírusvédelmi) prevenció a jövőben – egészséges táplálkozás és életmód.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »