Hattyúdalt írtak Bodrogi Gyulának, aki még táncra is perdül a színpadon

Hattyúdalt írtak Bodrogi Gyulának, aki még táncra is perdül a színpadon

Újra színpadi főszerepet alakít a 88 éves Bodrogi Gyula. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész jutalomjátéka, a Nagymester egy öregúr és egy árva fiatalember barátságáról szól.

„Ezt a darabot direkt Gyuszi bácsinak írtuk. Pár éve ez már felmerült, beszélgettünk vele még a Nemzeti Színházban, és ő mondta nekem, hogy igazából neki már nagy szerepkívánsága nincsen. Amire felkérik, azt a legtöbb esetben elvállalja, jól elvan, és már eljátszotta azt, amit igazából szeretne. De igazából még örülne egy utolsó komédiának, ami kicsit a hattyúdala” – beszélt a darab születéséről a Karinthy Színház igazgatója, Olt Tamás, aki Valcz Péterrel közösen jegyzi a vígjátékot.

A rendező ezután vázolta fel neki a Nagymester ötletét, amiben egy furcsa, misztikus, morgós öregúr és egy fiatalember szerepel, akinek más problémája van: az állami gondozott fiú nem tudja megvetni a lábát a világban. A két ember egymásra talál, és kiderül, hogy a morgós öregúr nem is annyira morgós, és valamit kompenzál ezzel. A fiúról is kiderül, hogy nem életképtelen, csak mind a kettejükhöz kellett egy kulcs, ami kinyitja őket. A fiú új értelmet, küzdelmet, feladatot ad az idős úrnak és az ő életének. Az öreg pedig élni tanítja a fiút, ehhez a közös nyelv a színház lesz.

karinthyszinhaz.hu
Forrás: karinthyszinhaz.hu

Hírdetés

A színházigazgató szerint Bodrogi Gyula egészsége jól van, nyáron műtét miatt kórházba került, de most jó színben, jó formában van, ráadásul táncra is perdül a színpadon.

Olt Tamás megjegyezte: Bodrogi Gyula szerepe már alapból tolószékes, pont amiatt, hogy fizikailag is megtörténhessen a szereplő felemelkedése. A szereplő nem fizikai, hanem lelki okból van a tolószékben, és a fiúval kötött barátság hatására száll ki belőle.

A darabot, amelyben Balázs Andrea, Csapó Judit és Benedek Dániel is szerepel, szombat este mutatják be a Karinthy Színházban.

Nyitókép: karinthyszinhaz.hu

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »