Háromszéki kórházmenedzser: problémákat okoz, ha az orvosokat oltásra vagy tesztre kötelezik

Háromszéki kórházmenedzser: problémákat okoz, ha az orvosokat oltásra vagy tesztre kötelezik

András-Nagy Róbert, a Kovászna Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere szerint problémákat fog okozni, ha az egészségügyi személyzetet oltásra kötelezik vagy időszakosan saját zsebből kifizetett tesztet várnak el tőlük.

Hírdetés

A megyei kórház menedzsere úgy vélte, ha ezt a kormány meglépi, az az alkalmazottak felmondását vonja maga után, akik helyett nem igazán fognak egyhamar mást találni, a Sepsiszentgyörgyön működő egészségügyi intézmény 145 munkatársa esetében pedig ha 50-en felmondanának, az a kórház működését veszélyeztetné.

Mint sajtótájékoztatóján a G4media közlése szerint elmondta, ez az európai országok körében is kényes téma, hisz annak ellenére, hogy az a döntés született: az oltás nem kötelező, most azt vitatják be kell-e oltsa magát az egészségügyi személyzet, közülük csak azok-e akik betegekkel találkoznak (orvos, ápoló), és ha nem kell, akkor a teszt lesz-e kötelező, illetve azt ki fizeti ki. Ezektől függ ugyanis az szerinte, hogy egyesek felmondanak-e a kórházakban. Ő személy szerint igazságtalannak tartaná az oltás és a saját zsebből történő tesztelést. Szerinte az orvosok épp elég áldozatot hoznak ezek nélkül is a járványidőszak alatt és azon túl is.

Hozzátette, az egészségügyi intézmények már most humánerőforrás hiánnyal küzdenek, ők volt amikor öt alkalommal hirdettek meg egy állást, amíg végre találtak valakit, aki betöltse. (g4media.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »