Három napig Komárom lesz a közgazdaságtudományok központja

Három napig Komárom lesz a közgazdaságtudományok központja

Áprilisban a Selye János Egyetem látja vendégül a közgazdaságtudományok jelenbeli és jövőbeni szaktekintélyeit, hiszen idén az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciójának házigazdája lesz Komárom.

A hallgatók és az oktatók közötti tudományos együttműködésnek a legmagasabb terepe a Tudományos Diákköri Konferencia. A kicsúcsosodása pedig ennek az országos döntője április 20-22-e között Komáromban lesz. Ekkor a közgazdaságtan tudományterületén belül mérettetnek meg a Kárpát-medencei egyetemek közgazdász hallgatói, akikből a jövő akadémiai közösségének a tagjai, vagy vezető gazdasági szereplői lesznek.

Több, mint 600 pályamunka kerül bemutatásra és elbírálásra ezekben a napokban, amiből a legjobbakat több száz bíráló választja ki.

A Selye János Egyetemen folyó tudományos munkának az egyik elismerése ez a rendezvény, hiszen a Közgazdaságtudományi Szekció országos döntője eddig sosem volt Magyarországon kívüli területen. A szervezés természetesen feladatokat is ró az egyetemre, a SJE Gazdaságtudományi és Informatikai Karára, de Komárom városára is.

Hírdetés

Ritka az olyan rendezvény, aminek kapcsán néhány nap alatt közel ezer embert kell kalauzolnunk és kulturális kísérőprogramokkal tartalmassá tenni számukra az itt töltött időt. Az egyetem szándéka, hogy a Duna mindkét partján elterülő Komáromban tartalmas programokat kínáljon az ide érkezőknek. 

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karának szándéka, hogy a régió középiskoláit is bevonja a rendezvénybe. Erre szolgál a jövendő egyetemisták számára meghirdetett plakátverseny és az, hogy a 36. OTDK-t nyitottá teszik az érdeklődő középiskolások számára is.

A rendezvény kapcsán megmozdultak a környék vállalkozói, de főtámogatóként a rendezvény sikeres lebonyolítása mellé állt az Arriva Slovakia a.s., a Wing Zrt. és az OTP Mobil Kft. is.

Bővebb információt a kozgotdk2023.gik.ujs.sk oldalon találnak az érdeklődők.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »