Hamran: A Ficoval szembeni vád az, hogy a kijárási tilalom tömeges megszegésére buzdított

Hamran: A Ficoval szembeni vád az, hogy a kijárási tilalom tömeges megszegésére buzdított

Štefan Hamran átmeneti időszakra kinevezett országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy Robert Ficoval (Smer-SD) szemben azért emeltek vádat, mert a kijárási tilalom tömeges megszegésére buzdított.

„Kormányellenes tüntetés kapcsán sem gyülekezhetnek tömegesen, például gépkocsiban. Ilyen kivétel nincs a jogszabályban. Ez a játékszabályok megsértése,“

–  jelentette ki Hamran Robert Fico múlt heti rendőrségi ügyével kapcsolatban, melynek keretében előállították őt, miután autós konvojos kormányellenes tüntetést szervezett.

Hamran hangsúlyozta, hogy Ficot nem letartóztatták, mivel parlamenti képviselőként nem bűncselekmény elkövetése közben fülelték le.

Hírdetés

„A vádlottat előállítottuk az illetékes szerv parancsa alapján,“

– mondta Hamran.

Az országos rendőrfőkapitány szerint nem az a büntetendő, hogy az emberek a saját kocsijaikban ülnek. Az viszont, hogy autós tüntetésen vesznek részt veszélyhelyzet idején, amikor az egészségügyi dolgozók ki sem látnak a munkájukból, a vállalkozók pedig a túlélésükért küzdenek, arcátlanság. Fico szerinte ilyen körülmények között döntött úgy, hogy a törvényesség határán lavírozva szervez kormányellenes autós tüntetést.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »